-
Čas přípravy40 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas70 min
Vietnamská kuchyně je skvělá a pokud se bavíme o vietnamské kuchyni, musíme zmínit vietnamské bagety. Bánh mì je sendvič, který je rozšířený ve fastfoodech ve Vietnamu. Můžete ho připravit s mletými kuličkami, hovězím masem, paštikou nebo třeba na vegetariánský způsob. Nesmí chybět domácí nakládaná zelenina a bylinky.
Bánh mì s masovými kuličkami je vietnamská bageta s nakládanou zeleninou a masovými kuličkami s masem doplněným o asijské ingredience. Připravíte je z mletého vepřového i hovězího, ale doporučuji použít mix obojího.
Suroviny na bánh mì s masovými kuličkami
- 4 ks střední francouzské bagety
- 150 ml majonézy
- 2 lžičky Srirachy (recept na domácí Srirachu)
- 1 ks salátová okurka
- jarní cibulka
- čerstvý koriandr
- olej
- čerstvá jalapeňo paprička dle chuti
Masové kuličky:
- 500 g mletého masa mix
- 1 větší jarní cibulka
- hrst koriandru
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce Srirachy
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl & pepř
Nakládaná zelenina:
- 1 ks bílá ředkev (daikon)
- 2 ks mrkev
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 4 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
- 400-500 ml voda k naředění
Postup přípravy vietnamské bagety Bánh mì s kuličkami
- Nakládaná zelenina: Očištěnou mrkev a ředkev si nakrájejte na tenké nudličky (sirky). Z uvedených surovin umíchejte nálev, dobře jej rozmíchejte a poté do něj umístěte zeleninu alespoň na 1 hodinu. Zeleninu v nálevu dejte do lednice.
- Masové kuličky: Jarní cibulku a koriandr si nasekejte a smíchejte s mletým masem a ostatními uvedenými surovinami. Vše dobře promíchejte a poté rukama vytvarujte kuličky velikosti ping-pongového míčku. Kuličky dejte na talíř a chlaďte v lednici 30 minut, aby vychladly a dobře držely tvar. Poté kuličky na trošce oleje orestujte ze všech stran dozlatova. Vyjměte jednu kuličku, rozkrojte v půlce a ujistěte se, že maso není syrové.
- Jalapeňo papričku a salátovou okurku si pokrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na šikmé plátky. Majonézu smíchejte se Srirachou.
- Bánh mì: Bagety si podélně rozřízněte z jedné strany a vršek bagety vydlabejte. Bagetu vydatně pomažte majonézou, poklaďte opečenými kuličkami, plátky okurky a nasekaným koriandrem. Nakonec přidejte nakládanou zeleninu a jarní cibulku.
- Dobrou chuť. Hương vị tốt.
Chutnaly vám vietnamské bagety Bánh mì? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews