-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas50 min
Milujete také a husté polévky jako já? Pak určitě vyzkoušejte tento recept, podle kterého vařila krémovou fazolovou polévku moje babička. Polévka je sytá a bohatě nahradí i večeři.
Babiččina fazolová polévka se smetanou byl vždycky šlágr. Ačkoli je moje babička připravovala ze suchých fazolí, které se musí dopředu nechat nabobtnat a poté ještě uvařit, tak já jsem si tento recept přizpůsobila a připravuji ji z fazolí v nálevu, které jsou už měkké. Polévku připravuji buďto se slaninou nebo kouskem uzeného masa. Obě varianty krásně doplní výsledné chutě.
Suroviny na babiččinu fazolovou polévku se smetanou
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 1 větší cibule
- 150 g slaniny / uzeného masa
- 1,5 l vývaru / vody
- 1 bobkový list
- 3 kuličky pepře
- kulička nového koření
- 300 g brambor
- smetana na vaření
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka fazolí
- sůl
TIP: Kdo má rád pálivé, přidá do polévky pálivou papriku nebo drcenou chilli papričku.
Postup přípravy fazolové polévky se smetanou
- Nejprve si na trošce sádla orestujte cibulku nakrájenou najemno. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte uzené maso nebo slaninu, česnek a ještě pár minut orestujte.
- Základ zalijte vývarem nebo vodou, přidejte divoké koření a brambory nakrájené na kostičky. Základ osolte a vařte do změknutí brambor.
- Jakmile jsou měkké brambory, tak přilijte smetanu a pár brambor ještě rozmačkejte, aby polévka zhoustla. K zahuštění můžete samozřejmě použít i jíšku, ale je to škoda.
- Do zahuštěné polévky přidejte plechovku fazolí, vyndejte divoké koření a polévku dochuťte solí a pepřem.
TIP: Ke konci můžete polévku lehce okyselit octem nebo dosladit troškou cukru.
Chutnala vám babiččina fazolová polévka se smetanou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Babiččina fazolová polévka
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews