CAPRESE: salát s rajčaty, mozzarellou a bazalkou
Kdyby se dala italská kuchyně definovat několika surovinami, určitě byste řekli rajčata, mozzarella a bazalka za předpokladu, že pomineme pastu (těstoviny). A právě tyto ingredience
Salát caprese
Caprese celým názvem insalata caprese je italský lehký salát, kde dominují 3 hlavní ingredience v barvách, které se nachází i na italské vlajce. Bílá –
Noky s kuřecím a baby špenátem
Bramborové noky (gnocchi) jsou výbornou bramborovou přílohou, která se dá kombinovat s mnoha ingrediencemi. Smetanové noky s kuřecím masem, špenátem a česnekem je asi ta
Gnocchi se žampiony a slaninou
Bramborové gnocchi (čti ňoky) je skvělá příloha k mnoha jídlům. Vyzkoušejte si připravit tyto jednoduché gnocchi se žampiony a slaninou. Gnocchi se žampiony a slaninou
Tagliatelle s lososem a smetanou
Tagliatelle je druh italských těstovin, které se v Itálii podávají nejčastěji k boloňskému ragú. Tyto široké nudle jsou však vhodnou přílohou k mnoha pokrmům včetně
Luxusní boloňské špagety
Nejčastější jídlo, které si při slově špagety vybavím jsou boloňské špagety s omáčkou z mletého masa. Je to svým způsobem počeštělá verze boloňského ragú, které
ITALSKÉ LASAGNE: Lasagne alla bolognese
Italská zapečená klasika s těstovinami, boloňským ragú a bešamelem – to jsou lasagne. Pracné jídlo, které vás však odmění svou jedinečnou chutí. Italské lasagne v
Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou
Pokud vás už omrzely klasické houbové recepty, tak si můžete připravit toto hříbkové rizoto na italský způsob podávané s plátky vepřové panenské svíčkové, které potěší
Zapečené gnocchi s mletým masem
Italské gnocchi (vysl. “ňoky”) jsou bramborové noky, které se používají hlavně v italské kuchyni a v obdobách italských receptů. Připravte si tyto zapečené noky s
Italské bramborové gnocchi
Pokud se bavíme o přílohách, tak univerzální surovinou jsou brambory. Kromě kaše, vařených brambor, knedlíků, hranolek nebo bramboráků si můžete připravit tyto lahodné gnocchi. Italské