- 17 ledna, 2023
 - od Jana Zajíčková
 

- 
                    Čas přípravy20 min
 - 
                    Doba vaření20 min
 - 
                    Porce4
 - 
                    Celkový čas40 min
 
Pýchavka obrovská je houba rozšířená po celém světě, ale jen někde tuto delikatesu připravují. Já osobně tyto řízky miluji, jsou daleko lepší než bedle a mají pevnější strukturu.
Obalovaná pýchavka jiným názvem také vatovec se dá připravit stejným způsobem jako řízky z bedel. Někteří šťastlivci tuto houbu najdou v opravdu velikých rozměrech a patří jim má závist, protože my vždycky najdeme pouze menší kousky a z obavy, že je najde někdo jiný je raději hned bereme domů. Suroviny na přípravu uvedu pouze obecně, protože každá houba může být různé velikosti.
Suroviny na obalovanou pýchavku
- pýchavka
 - hladká mouka
 - vejce
 - strouhanka
 - sádlo popř. olej
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 
Postup přípravy smažených řízků z pýchavky
- Nejprve je potřeba si houbu oloupat a poté rozporcovat. Houbu nakrájejte zhruba na 1-1,5 cm tlusté plátky.
 - Nyní si už jen připravte směs na trojobal, do jedné misky hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce a do třetí strouhanku.
 - Houbové řízky lehce posolte a opepřete, můžete přidat i drcený kmín. Poté řízky obalujte v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. Doporučuji obalovat dvakrát s tím, že druhé kolo obalujete už jen ve vejci a strouhance.
 - Na pánvi s tlustým dnem si na středním ohni rozehřejte sádlo nebo jiný tuk. Houby smažte dozlatova z každé strany.
 - Po osmažení hub je můžete ještě na chvilku odložit na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného tuku a poté rovnou servírovat.
 - Skvěle chutnají s bramborovou kaší, domácí tatarkou nebo jen tak samotné.
 
Chutnala vám obalovaná pýchavka? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Obalovaná pýchavka
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



									
									
									
									
									
Napište komentář