Šťavnatá cikánská hovězí pečeně (Kluci v akci)
Šťavnaté hovězí maso, omáčka z pálivých paprik, která dodá masu šmrnc. To je cikánská hovězí pečeně. Samozřejmě míra pálivosti záleží na kuchaři. Šťavnatá cikánská hovězí
Babiččina gulášová polévka s bramborem
V české kuchyni najdete mnoho polévek, ale málokterá je oblíbená tak jako gulášová polévka. Do správné gulášovky patří vařené brambory, maso a paprika, která dodává
Babiččina čočka na kyselo (s vejcem i masem)
Čočka na kyselo je symbolem Nového roku a v Čechách se tradičně 1. ledna tento pokrm připravuje. K čočce se nejčastěji připravuje vejce, maso nebo
Tradiční knedlo zelo vepřo od babičky
Knedlík, zelí a vepřové maso zkráceně knedlo zelo vepřo je český národní pokrm. Recept není nijak složitý a svou chutí je velmi podobný vepřovým výpečkům,
Nejlepší domácí vaječný likér (koňak)
Sváteční alkoholický nápoj, který si sami připravíte doma a ještě chutná skvěle? To vše je vaječný likér známý také jako vaječný koňak. Nejlepší domácí vaječný
Vánoční bramborový salát (luxusní)
Vychlazený bramborový salát k řízkům nebo smaženému kaprovi patří k vánočním tradicím. V Čechách byste našli málokterou rodinu, kde tento salát nepřipravují. Vánoční bramborový salát připravuje
Luxusní svíčková na smetaně (dokonalá hovězí pečeně)
Omáčky jsou typické pro českou gastronomii a svíčková omáčka na smetaně je takový Rolls Royce mezi nimi. Správný název je hovězí pečeně na smetaně, protože
Pravá gulášová polévka (luxusní)
Polévka je grunt! Málokterá z českých polévek je tak známá a oblíbená stejně jako gulášová polévka. Gulášovka je hustá a sytá polévka s kousky hovězího
Babiččin karlovarský knedlík
Knedlíky neodmyslitelně patří k tradičním jídlům české gastronomie. Vaříte svíčkovou nebo koprovku? Rozhodně nezapomeňte na domácí karlovarské knedlíky. Babiččin karlovarský knedlík je recept, podle kterého vařila
Nejlepší kulajda se zastřeným vejcem
Kulajda je tradiční česká polévka, která je specifická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu si zkuste připravit se zastřeným neboli pošírovaným vejcem. V tomto receptu