Recepty

Babiččiny chlupaté knedlíky (drbáky, bosáky…)

  • 5 / 5

Napůl bramborové knedlíky, napůl slovenské halušky. To jsou chlupaté knedlíky. Ideální příloha k masům, ale skvěle si z nich připravíte plnohodnotnou večeři. Postačí vám k

Nejlepší křenová omáčka od babičky

  • 5 / 5

Máte uzené maso a nevíte co s ním? Odpověď je křenová omáčka. Skvěle se hodí nejen k uzené krkovici, jazyku nebo pečeni. Křen navíc obsahuje

Pravý vepřový debrecínský guláš

  • 5 / 5

Guláše jsou pokladem nejen české gastronomie. Gulášů je mnoho variant a podob. Od hovězího, přes zvěřinový až po vegetariánský guláš z hlívy ústřičné. Debrecínský guláš

Šťavnatá cikánská hovězí pečeně (Kluci v akci)

  • 0 / 5

Šťavnaté hovězí maso, omáčka z pálivých paprik, která dodá masu šmrnc. To je cikánská hovězí pečeně. Samozřejmě míra pálivosti záleží na kuchaři. Šťavnatá cikánská hovězí

Babiččina gulášová polévka s bramborem

  • 5 / 5

V české kuchyni najdete mnoho polévek, ale málokterá je oblíbená tak jako gulášová polévka. Do správné gulášovky patří vařené brambory, maso a paprika, která dodává

,

Babiččina čočka na kyselo (s vejcem i masem)

  • 5 / 5

Čočka na kyselo je symbolem Nového roku a v Čechách se tradičně 1. ledna tento pokrm připravuje. K čočce se nejčastěji připravuje vejce, maso nebo

Tradiční knedlo zelo vepřo od babičky

  • 5 / 5

Knedlík, zelí a vepřové maso zkráceně knedlo zelo vepřo je český národní pokrm. Recept není nijak složitý a svou chutí je velmi podobný vepřovým výpečkům,

Nejlepší domácí vaječný likér (koňak)

  • 5 / 5

Sváteční alkoholický nápoj, který si sami připravíte doma a ještě chutná skvěle? To vše je vaječný likér známý také jako vaječný koňak. Nejlepší domácí vaječný

,

Vánoční bramborový salát (luxusní)

  • 5 / 5

Vychlazený bramborový salát k řízkům nebo smaženému kaprovi patří k vánočním tradicím. V Čechách byste našli málokterou rodinu, kde tento salát nepřipravují. Vánoční bramborový salát připravuje

Luxusní svíčková na smetaně (dokonalá hovězí pečeně)

  • 5 / 5

Omáčky jsou typické pro českou gastronomii a svíčková omáčka na smetaně je takový Rolls Royce mezi nimi. Správný název je hovězí pečeně na smetaně, protože