-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření60 minut
-
Porce2
Zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí jsou skvělým nápadem na oběd. Jejich příprava je rychlá a vše peče v jednom pekáčku. Výborně se hodí do stravovacích návyků low carb. Na zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí, použijeme místo brambor, které obsahují celkem velké množství sacharidů, kedlubny. Nemusíte se bát, na chuti to není poznat a určitě si pochutnáte.
Suroviny na zapečené kotlety:
- vepřové maso – 2 plátky kotlety, já použila vepřovou krkovici
- smetana – 1 kelímek 200ml 33%, je o něco hustější než smetana s nižším obsahem tuku a vytvoří výbornou omáčku
- kedlubny – 400g, používáme místo brambor
- cibule – 2 větší, nakrájíme na půl kolečka
- olivový olej – 10ml, na vymazání pekáčku
- máslo – 10g, pokud nechcete použít olej
Nevíte co k večeři? Vyzkoušejte naše květákové krokety s česnekovou majonézou.
Directions
Začínáme loupáním kedlubnů a cibule. Kedlubny nakrájíme na tenká kolečka a cibuli na půl kolečka. Maso naklepeme paličkou, aby bylo všude stejně silné a dobře se propeklo.
Vezmeme si pekáček nebo jinou nádobu, ve které budeme jídlo péct. Já použila zapékací misku, která je akorát na jednu porci. Do pekáčku či zapékací misky nalijeme připravený olej či máslo a na dno vyskládáme na tenká kolečka nakrájené kedlubny, které osolíme a opepříme. Na kedlubny přidáme cibuli nakrájenou na půl kolečka. Navrch misky položíme osolené a opepřené vepřové maso.
Takto připravené zabalíme alobalem a dáme péct do trouby na 220°C na 45 minut. Po 45 minutách vyndáme, odkryjeme alobal, zalijeme 33% smetanou a necháme volně péct ještě dalších 15 minut na stejnou teplotu.
Conclusion
Toto jídlo trvá cca 60 minut, záleží jak komu peče trouba. Já po 60 minutách vyndám z trouby a podávám rovnou v zapékací misce, ve které jsem jídlo pekla. Kdo chce, může přidat stejně jako já plátek slaniny a nechat vypéct. Přidala jsem 15 minut před vypnutím.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí
Follow The Directions
Začínáme loupáním kedlubnů a cibule. Kedlubny nakrájíme na tenká kolečka a cibuli na půl kolečka. Maso naklepeme paličkou, aby bylo všude stejně silné a dobře se propeklo.
Vezmeme si pekáček nebo jinou nádobu, ve které budeme jídlo péct. Já použila zapékací misku, která je akorát na jednu porci. Do pekáčku či zapékací misky nalijeme připravený olej či máslo a na dno vyskládáme na tenká kolečka nakrájené kedlubny, které osolíme a opepříme. Na kedlubny přidáme cibuli nakrájenou na půl kolečka. Navrch misky položíme osolené a opepřené vepřové maso.
Takto připravené zabalíme alobalem a dáme péct do trouby na 220°C na 45 minut. Po 45 minutách vyndáme, odkryjeme alobal, zalijeme 33% smetanou a necháme volně péct ještě dalších 15 minut na stejnou teplotu.
Recipe Reviews