Vepřové maso na kmíně a cibuli

Vepřové maso na kmíně a cibuli
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    155

Vepřové maso na kmíně a cibuli

Vepřové maso na kmíně a cibuli je velice jednoduchý recept, který připravovaly naše babičky. Budete potřebovat minimum ingrediencí a vykouzlíte velmi dobré maso s omáčkou, které se hodí k bramborové kaši, bramborám, houskovým knedlíkům nebo třeba rýži. Ať už zvolíte jakoukoli přílohu, vepřové na kmíně vám bude chutnat.

Suroviny na vepřové maso na kmíně a cibuli

  • 500 g vepřového masa (plec, kýta…)
  • 1 velká cibule
  • sádlo nebo olej
  • 1/2 lžičky celého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • trocha vývaru/vody na podlití
  • sůl & pepř
  • zeleninová příloha: hrášek, mrkev, máslo, bylinková sůl

Postup přípravy vepřového masa na kmíně s cibulí

  1. Vepřové maso si nakrájejte na kostky. Na tuku si zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Na půl minutky přisypte celý kmín a lehce jej orestujte.
  2. Přidejte kostky vepřového masa, nechte ho zatáhnout a poté ho ve vlastní šťávě pod pokličkou poduste.
  3. Po 5 minutách odklopte, maso zaprašte hladkou moukou, mletým kmínem, sladkou paprikou a ještě půl minutky restujte.
  4. Vše podlijte horkým vývarem nebo vodou a důkladně promíchejte, aby vznikla celistvá tekutina. Přiklopte a duste maso doměkka.
  5. Mezitím si na menší pánvi rozpusťte máslo a na něm chvilku restujte mrkev na kolečka. Přiklopte, přidejte trochu vody a duste mrkev dopoloměkka. Přidejte hrášek, zase podlijte a chvilku poduste. Ochuťte bylinkovou solí.
  6. Vepřové maso na kmíně podávejte s bramborovou kaší a zeleninou na másle.

Chutnalo vám vepřové na kmíně s cibulí? Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X