- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce2
-
Celkový čas25 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Tvarohová pomazánka se špenátem je tip na svačinu od Břicháče Toma. Pokud jste četli jeho knížky, tak jistě víte, že základem správného fungování metabolismu je pravidelnost příjímání jídla a menší porce. Svačiny jsou proto nedílnou součástí každého dne, protože kromě snídaně, oběda a večeře bychom měli sníst 2-3 svačiny v průběhu dne. Tato krémová pomazánka je vhodná ke kousku žitného pečiva, které je bohatější na vitamíny a živiny než to pšeničné.
Tvarohová pomazánka se špenátem suroviny:
- 250 g polotučného tvarohu
- hrst baby špenátu
- malou hrst vlašských ořechů
- stroužek česneku
- 1 menší cibule
- 1 lžíce olivový olej
- sůl & pepř
- čerstvá petržel nebo pažitka
TIP: Do pomazánky můžete přidat i vařené vejce na tvrdo, které vidličkou rozmačkáte a smícháte se směsí. Jsou to jen bílkoviny navíc a chuť bude o něco lepší.
Postup přípravy špenátového tvarohu s vlašáky
- Cibuli si oloupejte, nakrájejte najemno a na lžíci olivového oleje ji nechte zprůhlednit.
- Vlašské ořechy si nasekejte a přidejte je k zesklovatělé cibuli. Listy špenátu párkrát překrojte a přidejte je společně s prolisovaným stroužkem česneku na pánev.
- Špenát na pánvi prohřejte, aby změkl, ale nerozvařte ho.
- Takto připravenou směs nechte vychladnout a po vychladnutí ji smíchejte s polotučným tvarohem. Klidně přidejte ještě stroužek česneku nebo trochu sušeného česneku podle chuti.
- Vmíchejte nasekanou petrželku nebo pažitku a dochuťte solí s pepřem.
- Podávejte na plátku žitného chleba nebo s žitným rohlíkem.
TIP: Do pomazánky můžete přidat i nastrouhanou mrkev, vznikne vám tak o něco zdravější pomazánka jejíž chuť bude stále dobrá.
Další recepty od Břicháče Toma:
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review