-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Ryby jsou lékaři doporučované díky obsahu omega 3 mastných kyselin a měli bychom je konzumovat zhruba 1-2 krát týdně. Nejjednodušší forma rybí přílohy je rybí filé z tresky na kostky.
Smažené rybí filé je jednoduchý a rychlý recept, který ocení i děti díky přípravě smažení. Tuto pochoutku si doporučuji připravit s vařeným bramborem, máslem a domácí tatarkou a nebo jako já s bramborovou kaší s máslem. Není potřeba se bát, že byste při vaření tohoto receptu selhali, je to opravdu jednoduché.
Suroviny na smažené rybí filé
- 6 kostek filé z tresky
- sůl, pepř
- koření na ryby
- hladká mouka
- 2-3 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy smaženého rybího filé
- Nejprve si kostky filé dejte rozmrazit, nechte je při pokojové teplotě zkrátka povolit alespoň na 50%. Rybu poté lehce zmáčkněte, abyste se zbavili přebytečné vody a kusy osušte. Poté rybu okořeňte kořením na ryby popřípadě bylinkami, přidejte sůl a pepř.
- V hlubokém talíři si rozšlehejte vejce a lehce je osolte, do dalších 2 talířů si dejte hladkou mouku a strouhanku. Okořeněné filé obalte v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Můžete obalit dvakrát s tím, že podruhé nedáváte rybu do hladké mouky.
- V hlubší pánvi si rozpalte olej a rybu smažte zprudka dozlatova z obou stran. Po osmažení kusy vyndejte a nechte okapat nebo je zbavte přebytečného tuku pomocí kuchyňských utěrek.
- Podávejte k oblíbené příloze, pokud zvolíte brambor, vyzkoušejte naši domácí tatarku.
Chutnalo vám smažené rybí filé? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Smažené rybí filé
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review