-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Skvělý karlovarský knedlík k omáčkám
Skvělý karlovarský knedlík je vhodný především jako příloha k českým omáčkám, zejména se hodí k naší výborné svíčkové omáčce na smetaně. Karlovarské knedlíky jsou celkem rychlé a stihnete je připravit mezitím, co se vaše svíčková bude péct v troubě.
Suroviny na karlovarský knedlík:
- 6 ks starý rohlík (nebo 16 plátků toustového chleba)
- 2 ks vejce
- 2-3 lžíce nasekané petrželové natě
- 100 g hrubé mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička soli
TIP: Do karlovarských knedlíků se vyplatí přidat špetku muškátového oříšku, který dodá knedlíkům skvělou chuť.
Postup přípravy karlovarského knedlíku
-
Rohlíky rozkrájíme na malé kostičky, přidáme nasekanou petrželku, sůl a mouku. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s mlékem, rozmícháme, nalijeme na rohlíky, zamícháme a necháme 5-10 minut stát. Mezitím si připravte z bílků sníh a zamícháme ho do směsi.
-
Směs rozdělíme na dvě poloviny, vyklopíme na potravinovou fólii, vytvoříme tvar knedlíku, zabalíme a vaříme ve vodě asi 20 minut.
- Po vyndání z vody ihned knedlíky z fólie vybalíme a poté už je zbývá jen nakrájet.
Vyzkoušejte také:
- Výbornou svíčkovou omáčku na smetaně
- Tradiční hamburskou vepřovou kýtu na smetaně
- Boloňská omáčka s těstovinami
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review