-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce6
-
Celkový čas35 minut
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem je typické české jídlo, které je sice náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Tuto českou klasiku od našich babiček si můžete dát s dušeným zelím a nebo se špenátem. Vždy, když děláte s bramborovým těstem, tak mějte předem připravenou vroucí vodu, protože těsto rychle řídne. Knedlíky můžete plnit také salámem, což mi přijde jako ošizená varianta.
Surovina na plněné bramborové knedlíky s uzeným
- 300 g uzeného masa
- 6 středně velkých brambor
- 200 g hrubé mouky
- 50 g krupice
- 2 vejce
- sůl
- voda na vaření
TIP: Jelikož já mám ráda, když je uzené maso pomleté, tak jej ještě umelu ve strojku na maso předtím než plním knedlíky.
Postup přípravy plněných bramborových knedlíků
- Uzené maso nakrájejte na kostičky nebo namelte.
- Brambory si očistěte a uvařte je ve slupce. Jakmile brambory vychladnou, tak je nastrouhejte na jemném struhadle. V míse si strouhané brambory smíchejte s krupicí, solí a vajíčky. Vše důkladně promíchejte a přidejte hrubou mouku.
- Z bramborové směsi vypracujte hladké a nelepivé těsto, které nechte chvilku odležet. Nenechte ho však zbytečně dlouho stát, aby nezřídlo. Poté z něj vytvářejte malé placičky, které poté plňte zhruba lžící uzeného masa (podle chuti). Maso zabalte do těsta a utvořte kuličku nebo šišku.
- Plněné knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody ve které je vařte zhruba 15 minut.
- Knedlíky podávejte omaštěné sádlem, se zelím nebo špenátem a osmaženou cibulkou na sádle.
Plněné bramborové knedlíky na páře
Bramborové knedlíky můžete rovněž připravit na páře. V takovém případě je nebudete vařit ve vroucí vodě v hrnci, ale do hrnce si připravíte pařák a přidáte vodu, kterou přivedete k varu. Knedlíky by měly být na páře hotové zhruba po 12-15 minutách.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews