-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce12
-
Celkový čas1 hod 20 min
Pikantní kuřecí stripsy jako z KFC (bez cornflakes)
Pikantní kuřecí stripsy jsou známou pochoutkou amerického řetězce s rychlým občerstvením KFC. Většina z nás ví, že křupavá kuřata, ktera se v KFC připravují nejsou obalované v kukuřičných lupíncích (cornflakes), ale v klasické hladké mouce se směsí koření. Doporučuji přečíst si článek Proč je kuře z KFC tak dobré a jaké je tajemství úspěchu této směsi. V tomto receptu nebudu striktně dodržovat suroviny, které jsou v originální KFC směsi, ale zaručuji vám, že rozdíl nepoznáte! Celým tajemstvím úspěchu je maso naložit v koření a poté obalit v okořeněné mouce.
Suroviny na pikantní kuřecí stripsy jako z KFC
Na naložení masa
- 1 kg kuřecích prsou
- 2 lžíce kořenící směsi (sušený česnek, sušená cibule, tymián, rozmarýn, cukr, drcené hořčičné semínka, oregano)
- lžíce mleté sladké papriky
- lžíce soli
- lžička sušené bazalky
- 3 lžičky mletého pepře ideálně bílého
- kajenský pepř nebo jiné sušené chilli podle chuti
- voda na ponoření masa
Kořenící směs si buďto sami namíchejte nebo podle složení zkuste vybrat vhodnou směs a chybějící ingredience dokoupit a po lžičce ke směsi přisypat. Pokud používáte kořenící směs se solí, sůl zvlášť nepřidávejte!
Na obalovací směs
- 0,5 kg hladké mouky
- 1 lžíce škrobu (solamylu)
- lžička soli
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce bazalky
- 1 lžíce kajenského pepře
- 2 lžíce kořenící směsi
Postup přípravy pikantních kuřecích KFC stripsů
- Nejprve si kuřecí maso důkladně opláchněte a poté nakrájejte na menší kousky (stripsy). Stripsy dejte do misky a zalijte studenou vodou tak, aby byly ponořené.
- Nyní přidejte veškeré koření na naložení masa a osolte. Takto naložené maso nechte odležet alespoň hodinku (klidně i přes noc) v lednici, aby se namarinovalo.
- Nyní si v misce smíchejte obalovací směs z hladké mouky, koření a škrobu. Naložené kuřecí kousky obalujte postupně po jednom. Vezměte strips a rukou ho ve směsi párkrát prohoďte metodou posypat, přimáčknout a otočit. Pokud chcete krustu tlustější, namočte strips ve studené vodě a obalte podruhé v obalovací směsi (tentokrát bez přimáčknutí).
- Obalené stripsy si dávejte stranou na talíř a nevrstvěte je na sebe. Ideálně, když je ihned usmažíte.
- Smažte v rozpáleném oleji na smažení v hlubším hrnci nebo fritovacím hrnci, kdy vrstva oleje musí být taková, aby v ní byly řízečky ponořeny.
- Servírujte s pečivem nebo hranolkami a dobrým dipem. Vyzkoušejte náš ranch dresing, který vás naprosto ohromí.
TIP: Předtím, než dáte maso naložit jej můžete tenkým špičatým nožem propíchat tak, aby se lépe marináda dostala do masa. Ne moc, aby se stripsy nerozdělily.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews