Pikantní kuřecí stripsy jako z KFC (bez cornflakes)

Pikantní kuřecí stripsy jako z KFC
  • Čas přípravy
    40 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    12
  • Celkový čas
    1 hod 20 min

Pikantní kuřecí stripsy jako z KFC (bez cornflakes)

Pikantní kuřecí stripsy jsou známou pochoutkou amerického řetězce s rychlým občerstvením KFC. Většina z nás ví, že křupavá kuřata, ktera se v KFC připravují nejsou obalované v kukuřičných lupíncích (cornflakes), ale v klasické hladké mouce se směsí koření. Doporučuji přečíst si článek Proč je kuře z KFC tak dobré a jaké je tajemství úspěchu této směsi. V tomto receptu nebudu striktně dodržovat suroviny, které jsou v originální KFC směsi, ale zaručuji vám, že rozdíl nepoznáte! Celým tajemstvím úspěchu je maso naložit v koření a poté obalit v okořeněné mouce.

Suroviny na pikantní kuřecí stripsy jako z KFC

Na naložení masa

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 lžíce kořenící směsi (sušený česnek, sušená cibule, tymián, rozmarýn, cukr, drcené hořčičné semínka, oregano)
  • lžíce mleté sladké papriky
  • lžíce soli
  • lžička sušené bazalky
  • 3 lžičky mletého pepře ideálně bílého
  • kajenský pepř nebo jiné sušené chilli podle chuti
  • voda na ponoření masa

Kořenící směs si buďto sami namíchejte nebo podle složení zkuste vybrat vhodnou směs a chybějící ingredience dokoupit a po lžičce ke směsi přisypat. Pokud používáte kořenící směs se solí, sůl zvlášť nepřidávejte!

Na obalovací směs

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 1 lžíce škrobu (solamylu)
  • lžička soli
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce bazalky
  • 1 lžíce kajenského pepře
  • 2 lžíce kořenící směsi

Postup přípravy pikantních kuřecích KFC stripsů

  1. Nejprve si kuřecí maso důkladně opláchněte a poté nakrájejte na menší kousky (stripsy). Stripsy dejte do misky a zalijte studenou vodou tak, aby byly ponořené.
  2. Nyní přidejte veškeré koření na naložení masa a osolte. Takto naložené maso nechte odležet alespoň hodinku (klidně i přes noc) v lednici, aby se namarinovalo.

KFC mini stripsy

  1. Nyní si v misce smíchejte obalovací směs z hladké mouky, koření a škrobu. Naložené kuřecí kousky obalujte postupně po jednom. Vezměte strips a rukou ho ve směsi párkrát prohoďte metodou posypat, přimáčknout a otočit. Pokud chcete krustu tlustější, namočte strips ve studené vodě a obalte podruhé v obalovací směsi (tentokrát bez přimáčknutí).
  2. Obalené stripsy si dávejte stranou na talíř a nevrstvěte je na sebe. Ideálně, když je ihned usmažíte.
  3. Smažte v rozpáleném oleji na smažení v hlubším hrnci nebo fritovacím hrnci, kdy vrstva oleje musí být taková, aby v ní byly řízečky ponořeny.
  4. Servírujte s pečivem nebo hranolkami a dobrým dipem. Vyzkoušejte náš ranch dresing, který vás naprosto ohromí.

TIP: Předtím, než dáte maso naložit jej můžete tenkým špičatým nožem propíchat tak, aby se lépe marináda dostala do masa. Ne moc, aby se stripsy nerozdělily.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Aneta

      Jsou úžasný, jen mě překvapilo, že ta krusta vznikne jen z mouky :-O

    • asdf

      příliš mnoho soli, bacha na to. přesolené

    • Daniel

      Přesolené, přebylinkované…Uděláno vše přesně podle zadání, čistý odpad. Nedojedl jsem ani první kousek. Obyčejný obalovaný řízek má do KFC daleko blíž než toto. Jen prachy doslova vyhozené do koše.

      • Filip

        Zdravím Dane, mrzí mě, že se vám nepovedly. Zrovna jsem je včera dělal znovu na oslavu a byly úplně v pohodě. Z 1 lžíce soli v marinádě a 1 lžičky v obalovací směsi to zákonitě nemůže být přesolené. Otázkou je, zda jste neměl kořenící směs se solí, často je dělají s 50% obsahem soli a to by mohl být problém. Co se týká bylinek, tak to také žádné velké množství není, zde vám moc neporadím.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.