- by Top Recepty
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce2
-
Celkový čas20 min
Nikomu se nechce večer vařit složitá jídla. Já si občas dělám k večeři rychlovku s pečenými bramborami na česneku a k tomu připravuji restované žampiony se slaninou.
Pečené brambory se slaninou a žampiony je rychlá večeře, která nezabere příliš času, zasytí a dobře chutná. Jídlo je extrémně jednoduché na přípravu a zvládne ho opravdu každý. Doporučuji si připravit domácí tatarku. V receptu nemusíte používat olej, použijte sádlo z vyrestované slaniny.
Suroviny na nejlepší pečené brambory se slaninou
- 4-5 ks brambor
- 1 stroužek česneku
- anglická slanina
- 5-8 ks čerstvých žampionů
- 2 ks vejce
- rozmarýn
- čerstvá pažitka na posypání
TIP: Brambory můžete při pečení posypat trochou parmazánu. Pokud chcete rovněž můžete k restované slanině a žampionům přidat měsíčky červené cibule, které také orestujete.
Pečené brambory se slaninou a žampiony postup přípravy
- Nejprve si nakrájejte slaninu na menší kusy a žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na nepřilnavé pánvi restujte slaninu a jakmile pustí nějaký tuk, tak přidejte žampiony. Společně restujte dokud nejsou žampiony orestované.
- Žampiony a slaninu si dejte stranou, trochu sádla ze slaniny použijte na potření brambor a na omaštěné pánvi připravte volská oka.
- Nyní si nakrájejte omyté brambory se slupkou na plátky, propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu.
- Brambory poklaďte na plech vyložený pečícím papírem, a potřete je trochou tuku ze slaniny a prolisovaným česnekem. Posypte rozmarýnem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut na 220°C dozlatova.
- Opečené brambory podávejte s volským okem, žampiony, slaninou a dresingem.
Chutnaly vám pečené brambory? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review