- 15 listopadu, 2021
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
- Kuchyně: Česká
- Obtížnost: Snadný
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření0 minut
-
Porce4
-
Zhlédnutí1 757
Jaká je nejlepší tatarka, kterou můžete připravit?
Domácí tatarka z vajec Pohlreich je skvělá tatarka, kterou připravuji podle receptu od Zdeňka Pohlreicha z knížky Vařte jako šéf. Tatarka se připravuje tradičním způsobem z oleje a vajec, není tedy z kupované majonézy. Před samotnou přípravou domácí tatarky dejte všechny suroviny mimo lednici, suroviny musí mít pokojovou teplotu.
Domácí tatarka z vajec Pohlreich suroviny
- 200 ml slunečnicového oleje
- 50 ml olivového oleje
- 2 šalotky
- 2 žloutky
- 25 g nakládaných okurek
- 25 g kaparů
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce nasekané petrželky
- špetka soli a pepře
VIDEORECEPT

Postup přípravy domácí tatarky z vajec
- Oba oleje si smíchejte dohromady. Žloutky, hořčici a ocet si dejte do větší mísy. Přidejte špetku soli s čerstvě namletým pepřem a metličkou pomalu šlehejte.
- Olej pomalu přilévejte za stálého šlehání jako u majonézy ke žloutkům.
- Nakonec vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Ještě dochuťte solí a pepřem.
- Do tohoto základu přidejte nasekané šalotky, nastrouhané nakládačky na jemném struhadle, najemno nakrájené kapary a nasekanou petrželku.
- Všechny suroviny důkladně promíchejte a nechte v lednici alespoň 30 minut odležet.
- Podávejte s vaším oblíbeným pokrmem.
Chutnala vám domácí tatarka z vajec? Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept