Domácí tatarka z vajec Pohlreich (luxusní)

Domácí tatarka z vajec Pohlreich
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    0 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 757

Jaká je nejlepší tatarka, kterou můžete připravit?

Domácí tatarka z vajec Pohlreich je skvělá tatarka, kterou připravuji podle receptu od Zdeňka Pohlreicha z knížky Vařte jako šéf. Tatarka se připravuje tradičním způsobem z oleje a vajec, není tedy z kupované majonézy. Před samotnou přípravou domácí tatarky dejte všechny suroviny mimo lednici, suroviny musí mít pokojovou teplotu.

Domácí tatarka z vajec Pohlreich suroviny

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 2 žloutky
  • 25 g nakládaných okurek
  • 25 g kaparů
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • špetka soli a pepře

VIDEORECEPT

YouTube player

Postup přípravy domácí tatarky z vajec

  1. Oba oleje si smíchejte dohromady. Žloutky, hořčici a ocet si dejte do větší mísy. Přidejte špetku soli s čerstvě namletým pepřem a metličkou pomalu šlehejte.
  2. Olej pomalu přilévejte za stálého šlehání jako u majonézy ke žloutkům.
  3. Nakonec vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Ještě dochuťte solí a pepřem.
  4. Do tohoto základu přidejte nasekané šalotky, nastrouhané nakládačky na jemném struhadle, najemno nakrájené kapary a nasekanou petrželku.
  5. Všechny suroviny důkladně promíchejte a nechte v lednici alespoň 30 minut odležet.
  6. Podávejte s vaším oblíbeným pokrmem.

Chutnala vám domácí tatarka z vajec? Vyzkoušejte také:

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..