Recepty

  • 938
  • 0

Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v

Pokračovat ve čtení
  • 1 208
  • 1

Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou

Pokud vás už omrzely klasické houbové recepty, tak si můžete připravit toto hříbkové rizoto na italský způsob podávané s plátky vepřové panenské svíčkové, které potěší i vytříbené gurmány. Hříbkové rizoto

Pokračovat ve čtení
  • 1 050
  • 0

Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu

Jedním ze základních způsobů ukládání hub je zavařování ve sladkokyselém nálevu s octem. Kromě nakládání můžete houby sušit nebo spařit a zamrazit. Každý však ví, že tyto lahodné nakládané houby

Pokračovat ve čtení
  • 2 253
  • 0

Luxusní Míša řezy na plech

Máte také rádi něco sladkého ke kávě? Doporučuji vyzkoušet tento vynikající dezert, který Vám nezabere příliš mnoho času. Já ho osobně peču velmi často. Luxusní Míša řezy na plech je

Pokračovat ve čtení
  • 1 351
  • 0

Vláčná cuketová bábovka (výborná)

Cuketa je skvělou potravinou, jelikož se díky své neutrální chuti hodí snad ke všemu. Cuketu můžeme jíst syrovou, pečenou, grilovanou, ale také ji může přidat do spousty slaných i sladkých

Pokračovat ve čtení
  • 997
  • 1

Bedly na kmíně a másle

Bedla je velice známá houba, která se dá připravit smažená, ale ne každý zná tento lahodný recept bedel na kmíně a přepuštěném másle. Bedly na kmíně a másle je výborný

Pokračovat ve čtení
  • 1 421
  • 2

Bramboračka s čerstvými houbami (i sušenými)

Bramborová polévka tzv. bramboračka je jednou z nejzákladnějších českých polévek. Bramboračka je jídlo chudých, a proto obsahuje základní suroviny, které jsou u nás dostupné. Bramboračka s čerstvými houbami je moje

Pokračovat ve čtení
  • 1 176
  • 0

Nejlepší zapečený květák se sýrem

Květák je poměrně obvyklá zelenina, ze které jsou nejznámějšími recepty květákový mozeček nebo klasický smažený květák. Připravte si tento gratinovaný květák s mozzarellou, bramborem a pestem. Nejlepší zapečený květák se

Pokračovat ve čtení
  • 1 243
  • 0

Luxusní česneková pomazánka (tvarohová)

Česnek považujeme za surovinu, bez které se neobejde snad žádná domácnost. U nás v rodině ho každý využívá přímo ve velkém. Česnek můžeme využít nejen při přípravě dobrého jídla, ale

Pokračovat ve čtení
  • 1 847
  • 1

Vepřové maso na houbách

Češi jsou považováni za nejvášnivější houbaře na světě a tento fakt se odráží také v naší kuchyni. Tento recept navíc připravíte z čerstvých i sušených hub. Vepřové maso na houbách je

Pokračovat ve čtení