Nízko-sacharidové Cini minis

Nízko-sacharidové Cini minis
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 066

Nízko-sacharidové Cini minis

Nízko-sacharidové Cini minis byla moje oblíbená mňamka, když jsem dodržovala low carb (nízkosacharidovou) dietu. Skořice má nasládnou chuť a příjemnou vůni, která má mnoho využití nejen v kuchyni. Působí na chuť k jídlu, osvěžuje a podporuje trávení. Já se ji rozhodla použít do rychlé snídaně a vyrobit si domácí cini minis LC.

Suroviny k přípravě nízko-sacharidových Cini minis

  • 50 g mandlové mouky
  • 15 g kokosové mouky
  • 30 g kokosového oleje nebo másla
  • 2 bílky
  • 1-2 lžičky skořice mleté
  • 25 g medu nebo jiného sladidla

Nízko-sacharidové Cini Minis postup přípravy

  1. Všechny uvedené ingredience vložíme do mísy a vypracujeme z nich středně tuhé těsto.

  2. Těsto vyválíme mezi 2 pečícími papíry do tenké placky přibližně 1-2 mm. Vrchní papír opatrně sloupneme a plát těsta budeme krájet na malé kostičky přibližně 1×1 cm.
  3. Připravené čtverečky vložíme do trouby na 150°C na 15 minut. Dvířka trouby necháme pootevřené, aby se z ní odpařovala vlhkost a cini minis byly křupavé. Po 15 minutách troubu vypneme a cini minis necháme ještě dojít.
  4. Hotové skořicové cini minis podáváme s mlékem nebo bílým jogurtem. V uzavřené nádobě vydrží i několik týdnů.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..