
- 
                    Čas přípravy40 minut
 - 
                    Doba vaření7 minut
 - 
                    Porce4
 - 
                    Celkový čas30 minut
 
Nejlepší bramborové šišky (příloha k masu)
Nejlepší bramborové šišky jsou oblíbená příloha především k české kuchyni. Tyto bramborové válečky zastupují bramborové knedlíky v tradičních českých receptech. Šišky se dají připravit na sladký i slaný způsob. Známým jídlem jsou tyto šišky z brambor s mákem. Vyzkoušejte také naše bramborové šišky s uzeným a se špenátem.
Potřebné suroviny na šišky
- 600 g brambor (ideálně varného typu B)
 - 250 g hrubé mouky + na pomoučnění
 - 1 vejce
 - lžička soli
 
Nejlepší bramborové šišky postup přípravy
- Nejprve si brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle.
 - Přidejte vejce, sůl, mouku a rukama vypracujte těsto, které se nelepí.
 - Ze vzniklého těsta vytvarujte válečky na pomoučněné ploše a válečky poté vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut.
 - Hotové bramborové válečky servírujte třeba jako přílohu k masu.
 
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



									
									
									
									
									
Napište komentář