-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření-
-
Porce5
-
Celkový čas30 minut
Luxusní lososový tatarák Pohlreich
Luxusní lososový tatarák Pohlreich ocení snad každý milovník ryb. Chuť syrového lososa je velmi jemná, příjemná a lahodná. Losos je ideální rybou, která je výborná tepelně upravená, tak i syrová. Správně připravený tatarák z lososa je opravdová delikatesa.
Z čeho lososový tatarák připravit
Použít můžete jakoukoliv část ryby, která je zbavená kůže a kostí. Nejlepší je ale použít ocasní část. Maso je zde nejméně tučné. Na ocasní části je nejméně masa a nejvíc kostí, ale maso z ní ostrým nožem snadno naškrabeme.
Co je ale opravdu důležité, je čerstvost ryby. Maso by mělo vonět oceánem a na dotek být tuhé.
Krájet či rozmělnit
Na tom se neshodnou ani světoví šéfkuchaři. Udělejte to podle toho, jak to bude vyhovovat vám, my ho krájeli na malé kostičky.
Správné ochucení je základ
Samotná chuť syrového lososa je jemná a lahodná, avšak přidáním některých surovin je to opravdu delikatesa. Každý si může do tataráku přidat co má rád, ale rozhodně by neměla chybět najemno nakrájená cibulka, nejlépe šalotka, čerstvě vymačkaná citronová šťáva, sůl a pepř. Dochutit můžeme dijonskou hořčicí, kapary či koprem.
Suroviny na přípravu lososového tataráku:
- Losos bez kůže – 500g, čerstvý
- Šalotka – 2-3ks
- Kapary – 1 lžíce
- Citronová šťáva – 1 citron
- Extra panenský olivový olej – 1 lžíce
- Čerstvý kopr – dle chuti
- Sůl, pepř – dle chuti
Postup přípravy lososového tataráku:
- Lososa nakrájíme na velmi malé kostičky. Nejprve ho nakrájíme na plátky, ty pak na nudličky a z toho nejlépe na kostičky.
- Cibuli nakrájíme najemno a spolu s lososem vložíme do mísy, přidáme kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sůl a pepř dle chuti a vše dobře promícháme.
- Ochutnáme, případně dochutíme a necháme pár minut odležet.
- Takto připravený lososový tatarák podáváme s čerstvým pečivem či opečenými toustíky.
Vyzkoušejte také:
Mohlo by se vám líbit
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews