-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce2
-
Celkový čas20 minut
Luxusní knedlík s vajíčkem Pohlreich
Luxusní knedlík s vajíčkem je velmi jednoduchý recept, který se připravuje nejčastěji ze zbylých knedlíků. Do tohoto jídla se nejčastěji přidává to, co dům dá. Jak říká Zdeněk Pohlreich, skvělý kuchař musí umět zužitkovat veškeré suroviny v kuchyni a zde se nekladou meze. Můžete tak zužitkovat kynutý i bramborový knedlík, smetanu, šunku, sýr, jarní cibulku, slaninu nebo kus pórku. Doporučuji se také podívat na recept na kynuté houskové knedlíky jako od babičky.
Suroviny na luxusní knedlík s vajíčkem Pohlreich
- 250 g zbylých knedlíků
- 4 vejce
- 1 cibule
- 4 lžíce 12% smetany
- lžíce másla nebo olej
- sůl & pepř
- kus slaniny, šunky, jarní cibulky, pórku nebo sýra
- čerstvá pažitka podle chuti
- okurka nebo rajče k podávání
Postup přípravy luxusních knedlíků s vejci
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno a knedlíky na stejně velké kostky.
- Na trošce oleje zpěňte cibuli. Pokud přidáváte slaninu, pórek nebo šunku, tak ji přidejte jakmile cibule zprůhlední (zesklovatí).
- Přidejte knedlíky na kostky a na středním plameni je opékejte dokud nezezlátnou. V tomto kroku získají knedlíky křupavost, kterou potřebujete.
- Ve sklenici si rozmíchejte 4 vejce se smetanou na vaření nebo plnotučným mlékem, přidejte sůl a dostatek čerstvě namletého pepře. Pokud máte pažitku nebo jinou čerstvou bylinku, tak ji také vmíchejte.
- Jakmile jsou knedlíky osmažené a křupavé ze všech stran, tak je zalijte vaječnou směsí, stáhněte plamen a směs míchejte.
- Po chvilce plamen úplně vypněte a nechte vejce dojít se zbytkovým teplem. Vejce se nesmí vysušit.
- Nakonec posypte jarní cibulkou a podávejte s čerstvou zeleninou.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews