- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Celkový čas35 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Kuřecí směs s houbami a brokolicí je recept z knihy od Břicháče Toma, který ho pojmenoval jako kuřecí směs z jedné pánve s kurkumou a houbami. Tento recept doporučuji vyzkoušet, je to jakási zdravá forma rizota s brokolicí, žampiony a kurkumou, která se hodí především k obědu. Rizoto je krásně krémové díky zakysané smetaně, která se do něj vmíchává.
Suroviny na kuřecí směs s houbami a brokolicí
- 1 lžíce oleje
- 200 g kuřecích prsou popř. stehen
- 1 bílá cibule
- 4-6 žampionů
- 2 hrsti brokolice
- 100 g rýže
- 1 hrnek vody
- 3 lžíce zakysané smetany
- půl lžičky kurkumy
- lžička červené papriky
- sůl & pepř
TIP: Pokud použijete místo prsou kuřecí stehna, tak bude maso ve výsledku křehčí.
Postup přípravy kuřecí směsi s houbami a brokolicí
- Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kostičky. Žampiony si oloupejte a pokud jsou velké, tak je přepůlte nebo rozčtvrťte. Z brokolice oberte růžičky a rozkrájejte je na menší růžičky, které se do směsi budou více hodit.
- Na lžíci oleje nechte zesklovatět (zprůhlednit) cibuli a poté přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky/nudličky. Maso posypte červenou paprikou a kurkumou a promíchejte.
- Jakmile je se maso zatáhne, přidejte oloupané a nakrájené žampiony a chvilku je s masem restujte dokud trochu neztmavnou.
- Nyní přidejte do hrnce 100 g rýže a 2 hrsti růžiček brokolice, promíchejte a vše zalijte 1 hrnkem vody. Pánev přiklopte a duste zhruba 15 minut.
- Voda by se měla absorbovat do rýže a když je voda pryč, tak můžete stáhnout plamen.
- Nakonec přidejte 3 lžíce zakysané smetany, dobře promíchejte a můžete servírovat.
TIP: Pokud máte i ke klasickému rizotu rádi strouhaný sýr, můžete přidat trochu strouhaného čedaru nebo parmazánu.
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review