- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Kuřecí s hořčičným dipem je rychlé a jednoduché jídlo, které je ideální k obědu. Jeho příprava by vám neměla zabrat více jak 30 minut času. Hořčičný dresing je moc dobrý a k jídlu perfektně sedí.
Suroviny na kuřecí s hořčičným dipem
- 200 g kuřecích prsou
- 300 g brambor
- 1 lžíce másla nebo oleje
- trochu sušeného koriandru
- petrželka
- sůl & pepř
TIP: Kuřecí maso si můžete okořenit klidně i grilovacím kořením. Místo prsou lze použít také kuřecí stehna, která jsou křehčí.
Hořčičný dip
- 1 bílý jogurt
- šťáva z 1/3 citronu
- 3 lžičky hořčice
- lžička medu
- sůl & pepř
Moje úprava receptu
Na 2 porce je dipu z 1 bílého jogurtu až až. Doporučuji tedy stejné množství dipu použít na 4 porce a k takovému množství 450-500 g kuřecího masa. K bramborám se skvěle hodí i sušený libeček nebo pažitka.
Postup přípravy kuřecího s hořčičným dipem
- Nejprve si očistěte nebo oloupejte brambory. Nakrájejte je na menší kousky a vařte v osolené vodě do změknutí a poté je slijte.
- Mezitím, co se vaří brambory si připravte hořčičný dip smícháním veškerých ingrediencí. Poté jej uložte do lednice.
- Kuřecí maso si nakrájejte na menší kousky a orestujte na lžíci másla. Přidejte špetku koriandru, sůl a pepř. Maso nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, takže po pár minutkách je hotové.
- K hotovým bramborám přidejte lžičku másla a sušenou nebo nasekanou čerstvou petrželku.
- Servírujte kousky masa s bramborem a hořčičnou omáčkou. Doporučuji připravit si svěží okurkový salátek, kde cukr nahradíte sladidlem či stévií.
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review