-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas1 hodina
Byla houbová sezóna a jako správní milovníci, máme pokrmy připravené z lesních hub, které si užíváme po celý rok, jelikož máme houby sušené. Houby můžeme přidat do omáček, k masu, jako koření na zvýraznění chuti, do pomazánek, vajíček atd..
Kuřecí maso na houbách se smetanou je velmi jednoduchý a rychlý pokrm na přípravu. Přírodní kuřecí plátek se sušenými houbami, zjemněný zakysanou smetanou, podávaný s rýží.
Suroviny na kuřecí maso na houbách
- Kuřecí maso – já použila stehenní plátky – 4 ks
- Houby sušené – lesní – 4 hrsti
- Zakysaná smetana – 1 kelímek
- Olej – na orestování masa
- Máslo – na orestování cibule
- Cibule – 2 ks
- Sůl a pepř – dle chuti
- Vývar/voda – já použila vývar houbový – 500 ml
- Jíška – na zahuštění
Jak připravit kuřecí maso na houbách se smetanou
- Nejprve kuřecí plátky očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, sušené houby namočíme aspoň na 30 – 60 minut.
- Poté maso osolíme a opepříme dle chuti a na oleji orestujeme do zlatova z obou stran.
- Orestované maso vyndáme stranou a do výpeku z masa přidáme máslo. Na másle orestujeme cibuli do zlatova.
- K orestované cibuli přidáme slité houby, chvilku restujeme a poté přilijeme 0,5 l houbového vývaru nebo vody. Necháme dusit 20 minut pod pokličkou, dokud nebudou houby měkké.
- Po uplynutí této doby omáčku zahustíme jíškou, přidáme sůl, pepř a necháme ještě dalších 10 minut provařit.
- Omáčku dáme stranou a vmícháme zakysanou smetanu, která příjemně zjemní její chuť. Do takto připravené omáčky vložíme zpátky hotové kuřecí maso a podáváme s rýží.
Máte rádi houbové recepty? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Kuřecí maso na houbách se smetanou
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Leave a Review