Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    1 hodina

Byla houbová sezóna a jako správní milovníci, máme pokrmy připravené z lesních hub, které si užíváme po celý rok, jelikož máme houby sušené. Houby můžeme přidat do omáček, k masu, jako koření na zvýraznění chuti, do pomazánek, vajíček atd..

Kuřecí maso na houbách se smetanou je velmi jednoduchý a rychlý pokrm na přípravu. Přírodní kuřecí plátek se sušenými houbami, zjemněný zakysanou smetanou, podávaný s rýží.

Suroviny na kuřecí maso na houbách

  • Kuřecí maso – já použila stehenní plátky – 4 ks
  • Houby sušené – lesní – 4 hrsti
  • Zakysaná smetana – 1 kelímek
  • Olej – na orestování masa
  • Máslo – na orestování cibule
  • Cibule – 2 ks
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Vývar/voda – já použila vývar houbový – 500 ml
  • Jíška – na zahuštění

Jak připravit kuřecí maso na houbách se smetanou

  • Nejprve kuřecí plátky očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, sušené houby namočíme aspoň na 30 – 60 minut.
  • Poté maso osolíme a opepříme dle chuti a na oleji orestujeme do zlatova z obou stran.
  • Orestované maso vyndáme stranou a do výpeku z masa přidáme máslo. Na másle orestujeme cibuli do zlatova.
  • K orestované cibuli přidáme slité houby, chvilku restujeme a poté přilijeme 0,5 l houbového vývaru nebo vody. Necháme dusit 20 minut pod pokličkou, dokud nebudou houby měkké.
  • Po uplynutí této doby omáčku zahustíme jíškou, přidáme sůl, pepř a necháme ještě dalších 10 minut provařit.
  • Omáčku dáme stranou a vmícháme zakysanou smetanu, která příjemně zjemní její chuť. Do takto připravené omáčky vložíme zpátky hotové kuřecí maso a podáváme s rýží.

Máte rádi houbové recepty? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Kuřecí maso na houbách se smetanou

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..