-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření1 hodina a 45 minut
-
Porce4
-
Celkový čas2 hodiny
Hovězí kostky na česneku (poctivé)
Hovězí kostky na česneku (poctivé) se skvěle hodí jak k obědu, tak k večeři. Tento pokrm Vám zabere sice více času, než nějaká minutka, ale určitě stojí za to ho vyzkoušet. Na toto jídlo potřebujete pouze pár ingrediencí: Hovězí maso, cibuli, česnek, olej, sůl a pepř. I tak málo surovin stačí k vytvoření dobrého a chutného jídla. Přílohu si každý zvolí dle chuti. Mohou to být bramborové knedlíky například se špenátem, ale také těstoviny, které jsem zvolila já. Pokud Vám toto jídlo zachutná, jsem si jistá, že nějaký ten čas obětujete a ještě ho doma své rodině někdy připravíte. U nás se totiž vaří pravidelně, hlavně pro našeho tatínka, který si toto jídlo oblíbil a moc chutná, takže vím o čem mluvím.
Suroviny na přípravu hovězího na česneku:
- Hovězí maso – 500-600g, já použila přímo připravené kostky na guláš
- Česnek – 6 stroužků, prolisovaný
- Cibule – 3ks větší
- Olej – 2 lžíce
- Voda – na podlití
- Sůl a pepř – na dochucení
Postup přípravy hovězího na česneku:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji ve větším hrnci.
- Poté k cibuli přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, které předtím osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem 3 stroužky.
- Maso zprudka osmahneme, až se zatáhne a pustí šťávu, tak podlijeme hrnkem horké vody.
- Hrnec přiklopíme a takto dusíme asi hodinu a půl. Pokud je třeba, podlijeme další vodou.
- Když je maso měkké, prolisujeme k němu zbylé stroužky česneku dle chuti a ještě krátce povaříme.
- Maso vyndáme z hrnce stranou a zbytek v hrnci rozmixujeme do hladké omáčky. Máme dost cibule, tak nemusíme omáčku nijak dále zahušťovat. Kdo by přeci jen chtěl omáčku ještě hustší, tak může použít na zahuštění jíšku.
- Podáváme s těstovinami či bramborovým knedlíkem.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews