Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    15 min

Během grilovací sezóny vám projde rukami spoustu surovin, ale zdaleka tou nejjednodušší na přípravu jsou sýry. A právě grilovaný hermelín je delikatesa, která je připravena rychle a rozplývá na jazyku.

Grilovaný hermelín je naprosto jednoduchý recept, kdy spíše bude záležet na volbě hermelínu než na samotné přípravě. Při grilování hermelínu musíte vždy dát pozor, aby vám sýr nevytekl. Někteří k tomuto účelu používají právě alobal, který nejenže zajistí, že sýr nevyteče, ale udrží další suroviny u sýru jako např. slanina, papričky, žampiony aj.

Suroviny na grilovaný hermelín

  • 2 ks kvalitního hermelínu
  • grilovací koření
  • trocha oleje
  • alobal
  • brusinky k podávání
  • pečivo k podávání

TIP: K podávání hermelínu je také dobré připravit si jako přílohu jednoduchý salátek.

Příprava grilovaného hermelínu

  1. Nejprve si rozbalte sýr, potřete ho trochou oleje a posypte ze všech stran grilovacím kořením. Kdo má rád, může přidat plátky česneku, kolečka jalapeňos papriček, slaninu, žampiony, cibuli a další suroviny. Sýry zabalte do alobalu.
  2. Sýry v alobalu grilujte zhruba 8-10 minut. Poté sýr opatrně vyndejte z alobalu a dejte ještě na minutku na gril, aby se na něm vytvořily mřížky z grilu.
  3. Hotový hermelín podávejte s pečivem, salátkem nebo pečeným bramborem.

TIP: Doporučuji hermelín natřít dijonskou hořčicí a poté ogrilovat.

Chutnal vám grilovaný hermelín? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Grilovaný hermelín

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.