Filety z candáta na grilu

Filety z candáta na grilu
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    20 min

Ryby jsou úžasnou surovinou, kterou doporučuji nevynechat během letního grilování. Kromě toho, že správně udělaná ryba je chuťově velmi dobrá, tak je rybí maso také zdravé. Candát je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb vůbec.

Filety z candáta na grilu jsou jednoduché na přípravu a odpovědí na to, jak udělat filety z candáta je maso dobře okořenit, osolit a hlavně ho nepřetáhnout. Pokud rybu přetáhnete, místo měkkého a šťavnatého masa budete mít tuhou hmotu, která vám příliš k chuti nepřijde. Koření na ryby je velmi jednoduché, postačí vám čerstvé bylinky, které většina lidí pěstuje na své zahrádce. Ve výběru bylinek se nekladou meze a pokud nemusíte rozmarýn, můžete přidat klidně bazalku a tymián.

Suroviny na grilovaného candáta

  • 2 filety candáta
  • 5 lžic bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • sůl & pepř

Postup přípravy candáta na grilu

  • Nejprve si filety omyjte studenou vodou a poté osušte papírovým ubrouskem. Každý filet ze strany, kde je kůže párkrát nařízněte, abyste neporušili maso a poté rybu důkladně osolte z obou stran.
  • Nyní si připravte marinádu. Smíchejte olej, víno, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, pepř a čerstvé nasekané bylinky. Alternativou mohou být i sušené bylinky, ale pokud máte čerstvé, rozhodně použijte ty.
  • Filety dejte na talíř nebo do misky a zalijte marinádou tak, aby se marináda dostala z obou stran k masu. Marinujte alespoň 2 hodiny v lednici, můžete však marinovat přes noc.
  • Marinované kusy ryby opékejte na grilu 4-5 minut z každé strany. Jako první vždy grilujte filety ze strany, kde je kůže. Ke grilování ryb vám všeobecně doporučuji pořídit si rošt na ryby pomocí kterého se ryby krásně otáčejí, aniž byste je poškodili.
  • Hotové filety ihned podávejte k vaší oblíbené příloze.

 

Chutnaly vám filety z candáta na grilu? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Filety z candáta na grilu

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.