- Cuisine: Italská
- Difficulty: Easy
- 1 544 zhlédnutí
-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce4
-
Celkový čas45 minut
Domácí těstoviny tagliatelle (pappardelle)
Domácí těstoviny tagliatelle (pappardelle) jsou známé italské těstoviny. Tyto tlusté nudle se hodí k mnoha receptům nejen italské kuchyně. Můžete vyzkoušet třeba naše tagliatelle s lososem a brokolicí.
Suroviny na domácí těstoviny tagliatelle
- 400 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup přípravy domácích těstovin tagliatelle
- Mouku vysypte na pracovní plochu a uprostřed udělejte díru do které dejte vejce, olej a sůl.
- Prostředek zasypte moukou a rukama začněte zapracovávat těsto.
- Hněťte a stahujte odpadnuté kousky mouky až do momentu, kdy vám vznikne bochník celistvého těsta.
- Bochník zabalte do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- Pracovní desku si pomoučněte a těsto rozválejte na tenký obdélník. Jakmile dáme těstoviny do vroucí vody, tak se mírně nafouknou. Válejte proto těsto na co nejtenčí vrstvu. Pokud máte dojem, že už to nejde, ještě těsto pomoučněte a válejte.
- Obdélník oprašte od zbytečné mouky a zaviňte ho do rolky.
- Rolku příčně nakrájejte na zhruba 0,5 cm tlusté plátky.
- Poté tagliatelle rozložte na desku a nechte chvíli odpočinout.
- Ve vroucí osolené vodě vařte tagliatelle zhruba 1-2 minuty.
Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review