Přidat recept Přidat recept

Čokoládové brownies

  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30-40 minut
  • Porce
    12
  • Zhlédnutí
    65

Brownie/chocolate brownie, je moučník pocházející z USA. Pro výrobu se používá třené těsto s přídavkem mouky a kakaa, někdy i kousků čokolády, případně ořechů. Varianta white brownies používá bílou čokoládu místo hnědé.

 

 

Suroviny

Postup

Čokoládu si nalámeme na kostky a připravíme vodní lázeň. Vodní lázeň připravíme tak, že vezmeme větší hrnec, naplníme do poloviny vodou a do něj vložíme o něco menší hrnec. Voda by se neměla vařit, ale pouze zlehka bublat. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a mezitím si vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem.

Krok 1

Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec přimícháme hladkou mouku a holandské kakao.

Krok 2

Připravíme si formu a vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Papír tam pak lépe drží. Pokud budeme plech pouze vymazávat, tak ještě vysypeme hladkou moukou.

Krok 3

Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180° 30-40 minut. Během pečení brownies kontrolujeme. Hotové brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné.

Závěrem

Brownies se peče na plechu. Po upečení se může potřít čokoládovou polevou či posypat moučkovým cukrem a přidat se může také šlehačka. Ještě teplé brownie se může podávat se zmrzlinou. Krájí se na čtverečky a vhodným nápojem k nim je mléko.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X