-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce2
-
Celkový čas5 min
Kdyby se dala italská kuchyně definovat několika surovinami, určitě byste řekli rajčata, mozzarella a bazalka za předpokladu, že pomineme pastu (těstoviny). A právě tyto ingredience salát caprese obsahuje.
Caprese je jednoduchý salát s čerstvými rajčaty, ideálně pravou mozzarellou (buffala) a bazalkou. Mezi recepty byste hledali jen stěží salát, který je snazší na přípravu. Italové caprese připravují jako předkrm, ale díky bílkovinám v mozzarelle jej můžete volit jako lehkou formu večeře. Salát údajně pochází z italského ostrova Capri a někdy jej spatříte servírovaný do kruhu, kde se barvy italské národní vlajky střídají.
Suroviny na salát caprese
- cherry rajčátka
- mozzarella di buffala
- hrst čerstvé bazalky
- extra panenský olivový olej
- balsamikový ocet
- sůl, černý pepř
Jak připravit salát caprese
- Cherry rajčátka si překrojte v polovině a dejte do mísy. Mozzarellu natrhejte na menší kusy a přidejte k rajčatům.
- Nakonec přidejte bazalkové lístky, vše zakápněte zhruba 1 lžící extra panenského olivového oleje a dobře promíchejte.
- Salát dochuťte solí, pepřem a balsamikovým octem.
- Podávejte samostatně, k toustu nebo jako přílohu k masu.
TIP: Větší rajčata si můžete nakrájet na plátky, mozzarellu také a do kruhu na talíř poklást plátky rajčat, na ně mozzarellu a poté bazalku, vše zakápnout olivovým olejem, posypat trochou soli a pepře a máte krásně vypadající salát vytvořený za pár minut.
Chutnal vám salát caprese? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review