-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce1
-
Celkový čas15 min
Pokud vám zbyly bramborové knedlíky, můžete je zužitkovat a skvěle si na nich pochutnat. Postačí vám jen pár základních ingrediencí a kouzlo je na světě.
Bramborový knedlík s vejcem je rychlovka podobná kynutému knedlíku s vejci. Zkrátka si pokrájíte nahrubo knedlíky a společně s cibulí je orestujete na másle a zalijete vajíčky. Pokud chcete jídlo ozvláštnit, můžete přidat uzeninu např. slaninu. Vychutnejte si je s nakládanými okurkami a čerstvou zeleninou.
Suroviny na bramborový knedlík s vejcem
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 g zbylých knedlíků
- 2 rozšlehaná vejce
- sůl, černý pepř
TIP: Doporučuji zakomponovat do jídla čerstvé bylinky, které přidejte nakonec.
Postup přípravy bramborových knedlíků s vajíčkem
- Cibulku si nakrájejte najemno nebo na půlkolečka, bramborové knedlíky pokrájejte na středně velké kusy (zhruba na čtvrtinu) a vejce si rozšlehejte v mističce. Vejce ještě osolte a opepřete.
- V pánvi si rozpusťte máslo, přidejte olej ať se máslo nepálí a začněte restovat cibulku. Jakmile je cibulka opečená do zlaté barvy, přidejte knedlíky a česnek a chvilku společně restujte.
- Nakonec základ zalijte rozšlehanými vejci a za stálého míchání nechte vejce ztuhnout. Udělejte je tak, aby byla krémová, není potřeba je vysušit.
- Nakonec můžete přidat čerstvou pažitku, petrželku nebo nať z jarní cibulky.
Chutnal vám bramborový knedlík s vejcem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Bramborový knedlík s vejcem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review