-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas40 minut
Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha
Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha je recept na který jsem náhodou narazila zhruba 2 roky zpátky. Buřtguláš je rychlý, výborný a jednoduchý. Jelikož sezóna opékání špekáčků začala, tak se občas stane, že vám zbydou špekáčky. Vezměte je a vykouzlete do hodiny skvělý buřtguláš podle Zdeňka Pohlreicha. Do buřtuláše se nebojte přidat více mleté červené papriky ať má krásnou barvu.
Suroviny na buřtguláš ala Pohlreich
- 6 větších brambor
- 4-5 špekáčků – můžete použít i libovolnou uzeninu či jemný salám, špekáčky jsou však ideální
- 2 bílé cibule – cibule můžete přidat klidně i tři, pokud máte jinou než bílou, tak ji lze také použít
- 2 stroužky česneku
- sádlo – můžete použít olej
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- sušené chilli – pokud nemáte rádi pikantní jídla, tak jej vynechejte
- hladká mouka – hladká mouka slouží především ke spojení buřtguláše, pokud ji přidávat nechcete, můžete pár brambor v buřtguláši rozmačkat
- majoránka
- sůl & pepř
- smetana na vaření – smetanu požít nemusíte, zjemní vám však výsledné jídlo
- voda – můžete použít hovězí vývar, Masox však nepoužívejte!
VIDEORECEPT
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=dkDLTYfhUmY[/embedyt]Jak připravit buřtguláš podle Pohlreicha
- Nejprve si nakrájejte cibuli na drobno, uzeninu na větší kostky a brambory oloupejte a nakrájejte je zhruba na stejně velké kostky jako špekáčky.
- Ve větším hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a zpěňte na něm cibulku. Poté přidejte nakrájené špekáčky a rozetřený česnek a nechte zarestovat.
- Jakmile vám špekáčky budou připadat dostatečně opečené, tak přidejte na pár vteřin červenou papriku a chilli a poté zalijte zhruba 1 litrem vody. Do směs osolte a přidejte brambory nakrájené na kostičky. Ještě do směsi přidejte 1-2 lžíce majoránky a vařte dokud brambory nezměknou.
- Nyní je potřeba guláš spojit a zahustit, rozšlehejte v trošce vody hladkou mouku a směsí guláš zahustěte tak, že kašičku vmícháte do guláše. Pokud máte rádi jídla se smetanou, která jim dodá jemnost, tak ještě přidejte hrnek smetany na vaření.
Guláš podávejte s chlebem nebo jen tak. Můžete do něj přidat syrovou cibuli nebo zelenou část jarní cibulky, která na talíři bude vypadat skvěle. Dobrou chuť!
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews