Bánh mì s kuřecím masem (vietnamská bageta)

Bánh mì s kuřecím masem (vietnamská bageta)
  • Čas přípravy
    2 hod
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    2 hod 25 min

Vietnamská kuchyně je skvělá a početná vietnamská komunita v České republice u nás tyto úžasné recepty rozšířila. Bánh mì je sendvič, který je rozšířený ve fastfoodech ve Vietnamu. Můžete ho připravit s kuřecím, hovězím, vepřovým, paštikou nebo třeba na vegetariánský způsob. Nesmí chybět nakládaná zelenina a bylinky.

Bánh mì s kuřecím masem je vietnamská bageta s nakládanou zeleninou a naloženým a poté grilovaným kuřecím masem. Jejich chuť je naprosto skvělá a při dodržení postupu nepoznáte rozdíl mezi bistrem a svojí domácí tvorbou. V receptu používám stehenní řízky kvůli jejich křehkosti. Pokud s nimi neradi pracujete, můžete použít i kuřecí prsa, které jsou však více vysušené.

Suroviny na bánh mì s kuřecím masem

  • 4 ks střední francouzské bagety
  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 150 ml majonézy
  • 2 lžičky Srirachy (recept na domácí Srirachu)
  • 1 ks salátová okurka
  • jarní cibulka
  • čerstvý koriandr
  • sezamová semínka na ozdobu
  • čerstvá jalapeňo paprička dle chuti

Nakládaná zelenina:

  • 1 ks bílá ředkev (daikon)
  • 2 ks mrkev
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
  • 400-500 ml voda k naředění

Marináda na maso:

  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • lžička citronové trávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky cukru
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy vietnamské bagety Bánh mì s kuřecím

  1. Nakládaná zelenina: Očištěnou mrkev a ředkev si nakrájejte na tenké nudličky (sirky). Z uvedených surovin umíchejte nálev, dobře jej rozmíchejte a poté do něj umístěte zeleninu alespoň na 1 hodinu. Zeleninu v nálevu dejte do lednice.
  2. Grilované maso: Veškeré ingredience na marinádu smíchejte dohromady. Stehenní řízky si opláchněte a pokrájejte na menší kousky (medailonky), které se nám budou lépe marinovat. Promíchejte marinádu s kuřecím masem a nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. Poté kousky masa ogrilujte z každé strany dozlatova. Hotové maso zakryjte alobalem a nechte pár minut odpočívat.
  3. Jalapeňo papričku a salátovou okurku si pokrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na šikmé plátky. Majonézu smíchejte se Srirachou.
  4. Bánh mì: Bagety si podélně rozřízněte z jedné strany a vršek bagety vydlabejte. Bagetu vydatně pomažte majonézou, poklaďte grilovanými kousky masa, plátky okurky a nasekaným koriandrem. Nakonec přidejte nakládanou zeleninu a jarní cibulku.
  5. Dobrou chuť. Hương vị tốt.

Chutnaly vám vietnamské bagety Bánh mì? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • L.Cermanova

      Vynikající!

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.