-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce6
-
Celkový čas40 minut
Babiččiny kynuté jahodové knedlíky
Babiččiny kynuté jahodové knedlíky je klasické české jídlo připravované na sladko. Tyto výborné a nadýchané knedlíky nejsou složité na přípravu a je dobré si v sezóně udělat pár knedlíků navíc do mrazáku. V zimě pak jen tyto luxusní syrové knedlíky hodíte do vody a uvaříte jako čerstvé. Z množství uvedeného níže připravíte zhruba 25 jahodových knedlíků.
Suroviny na nadýchané kynuté jahodové knedlíky
- 250 g tučného tvarohu (ve vaničce)
- 200 g hrubé mouky
- sůl
- 1 žloutek
- jahody
- k podávání: rozpuštěné máslo, cukr moučka, nastrouhaný tvrdý tvaroh
Babiččiny kynuté jahodové knedlíky
- Všechny ingredience na přípravu knedlíků si smíchejte v jedné míse a vypracujte těsto, které se nelepí.
- Z těsta odebírejte kousky do jedné dlaně a vypracujte z nich 3 cm válečky.
- Válečky si na vále rozplácněte a pokládejte na ně jahody. Prsty vytahujte těsto ze stran nahoru a spojte ho. Poté už jen rukou vypracujte kulaté knedlíky.
- Takto připravené knedlíky můžete buďto zamrazit přes zimu a kdykoli je v případě potřeby vyndat a uvařit je jako čerstvé.
- Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 8-10 minut dokud nevyplavou na hladinu.
- Podávejte s nastrouhaným tvarohem, cukrem, rozpuštěným máslem nebo třeba ochucenou zakysanou smetanou.
Chutnaly vám luxusní tvarohové knedlíky? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review