Nadýchané domácí rohlíky (křupavoučké)
Kdo by neznal rohlíky. Je to nejběžnější druh pečiva, který je z tukového těsta a je k dostání snad v každém českém obchodě. Připravte si
Originální maďarské langoše (božsky nadýchané)
Langoše jsou placky z kynutého těsta, které se následně smaží v oleji. Tuto maďarskou delikatesu určitě znáte ze stánků rychlého občerstvení. Připravte si svoje vlastní
Jednoduché domácí dalamánky (prvorepublikové)
Domácí pečivo je stále více oblíbené. Přispívají tomu stále roustoucí ceny pečiva, ale i skvělá chuť čerstvého pečiva, které si sami doma připravíte. Jednoduché domácí
Klasický vajíčkový salát s majonézou
Milujete vajíčkový salát? Tak Vám určitě nesmí na Velikonoce chybět tento vajíčkový salát s majonézou. U nás doma se dříve dělával tento klasický vajíčkový salát
Nejlepší velikonoční jidáše (medové jidášky)
Velikonočních tradic máme několik, a to platí i pro gastronomii. Na Zelený čtvrtek se vždy podle tradic brzy ráno konzumují velikonoční jidáše, které jsou ve
Velikonoční mazanec (vláčný recept)
Velikonoce se blíží, a tak jsme si řekli, že je na čase oprášit recept na mazanec. Vláčný bochánek pečeme jednou za rok, právě na Velikonoce.
Babiččiny plněné knedlíky uzeným masem
Kulaté knedlíky s překvapením v podobě náplně z uzeného masa jsou českou klasikou. Je jen na vás zda si je dáte se zelím, špenátem, přelité
Nejlepší velikonoční nádivka s kopřivami
Kdy se peče velikonoční nádivka? Tradičním pokrmem na Velikonoce byly pečené Jidáše a jako hlavní chod se v sobotu podávala velikonoční nádivka, které se říkalo
Nejlepší vaječná tlačenka (jednoduchá)
Jedním z největších symbolů Velikonoc jsou bezesporu vejce, která symbolizují zrod nového života. Pokud vám zbylo spoustu vajec a nevíte, co s nimi, vyzkoušejte jednoduchou
Zelená jarní polévka (nejen na Zelený čtvrtek)
Velikonoce je nejvýznamnější křesťanský svátek, který je spojen s vítáním jara. Tato zelená polévka je ideální tip na Zelený čtvrtek, který předchází Velkému pátku a