Vláčná kokosová bábovka (hrníčková)
Bábovka je klasický dezert, který neurazí nejednoho strávníka. Vyzkoušejte tuto kokosovou bábovku v podobě hrníčkového receptu. Vláčná kokosová bábovka je v podstatě klasická bábovka s přidaným
Smažené čínské nudle s kuřecím (Chow Mein)
Smažené čínské nudle jsou u nás velmi oblíbené díky asijským menšinám, které tento pokrm připravují ve svých restauracích na mnoho způsobů. Tyto nudle jsou z
Pravá krkonošská kulajda ze sušených hub
Kulajda je tradiční česká polévka, která je charakteristická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu připravíte ze sušených, ale i čerstvý či nakládaných hub. Základními surovinami
Babiččin vepřový guláš (ten nejlepší)
Guláš je velmi oblíbené jídlo, které není známé jen u nás, ale také v okolních zemích. Tajemství dobrého guláše je kvalitní maso, cibule a koření.
Dokonalé Fish & Chips v těstíčku
Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku
Nejlepší babiččiny škvarkové placky (luxusní)
Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo
Nejlepší staročeský buřtguláš ze špekáčků
Hledáte jednoduchý a zároveň chutný recept, který připravíte z jednoho hrnce? Pak vyzkoušejte náš bramborový buřtguláš s uzeninou! Nejlepší staročeský buřtguláš je jednou z variant guláše,
Tradiční hospodská dršťková polévka
Tuto polévku jedni milují a jiní nenávidí, a to především, protože je připravena z vnitřností, konkrétně z drštěk, což jsou kravské žaludky. Tradiční hospodská dršťková
Hrnková bublanina s rybízem
Bublanina je sladká pochoutka, která osloví snad každého, kdo má rád ovoce. Na bublaninu můžete použít například jahody, veškeré druhy rybízu, justu, třešně a jiné.
Výborný katův šleh originál (pikantní)
Katův šleh lidově “kaťák” je klasické hospodské jídlo, jehož základem je kuřecí nebo vepřové maso se zeleninou. Správný katův šleh má být pikantní díky nakládaným