Jednoduché kokosky z bílků
Nastal čas Vánoc a tak připravujeme jako každý rok na vánoční svátky naše oblíbené cukroví. Mezi ně samozřejmě patří kokosky. Jsou sladké, vláčné a výtečně
Luxusní linecké cukroví od babičky
Cukroví a sladké pečení všeobecně patří k vánočním svátkům. Linecké cukroví je jedno z nejrozšířenějších druhů, které se u nás připravuje. Luxusní linecké cukroví se
Rumové kuličky s kokosem (i ze salka)
Cukroví bezesporu k vánočním svátkům už patří. Pokud neradi pečete, tak tyto nepečené rumové kuličky jsou právě pro vás. Chutnají skvěle a nejsou tolik pracné.
Pracny – tradiční babiččiny pracny
Cukroví je součástí českých Vánoc a jedním z nejrozšířenějších a nejjednodušších druhů jsou právě pracny. Pracny jsou tradiční babiččiny dobrůtky, které každý rok připravovala před
Babiččin bramborový salát (výborný a lehký)
Každý by se zapřísáhl, že zná recept na ten jediný a pravý bramborový salát a přes to vlak nejede. Já vám v receptu níže popíšu
Nejlepší pečená husa
Každý rok na Svatého Martina si najdeme čas a připravíme si svatomartinskou husu s knedlíkem a červeným zelím. Když kupujeme husu, tak se snažíme vybrat
Vietnamská omáčka Nuoc Cham nejen k závitkům
Pokud jste někdy navštívili vietnamské bistro nebo restauraci a objednali jste si smažené nebo nesmažené závitky, tak jste k ní pravděpodobně dostali i tuto typickou
Rozstřelený ptáček z vepřového masa
Klasický recept na španělské ptáčky obsahují hovězí maso, ale já je občas připravím i z vepřového masa. Omáčka bývá zpravidla o něco světlejší, ale chuťově
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu
Jedním ze základních způsobů ukládání hub je zavařování ve sladkokyselém nálevu s octem. Kromě nakládání můžete houby sušit nebo spařit a zamrazit. Každý však ví,
Bramboračka s čerstvými houbami (i sušenými)
Bramborová polévka tzv. bramboračka je jednou z nejzákladnějších českých polévek. Bramboračka je jídlo chudých, a proto obsahuje základní suroviny, které jsou u nás dostupné. Bramboračka