-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce3
-
Celkový čas40 min
Italské gnocchi (vysl. “ňoky”) jsou bramborové noky, které se používají hlavně v italské kuchyni a v obdobách italských receptů. Připravte si tyto zapečené noky s mletým masem v rajčatové omáčce.
Zapečené gnocchi s mletým masem je inspirované boloňským ragú, kde se dokonale propojují chutě hovězího masa a rajčatové omáčky. Recept je snadný na přípravu pokud použijete kupované gnocchi. Můžete si však podle našeho receptu připravit domácí italské bramborové gnocchi. V receptu samozřejmě můžete použít i mix vepřového a hovězího masa, ale já se spíše přikláním k této verzi čistě z hovězího masa.
Suroviny na noky s mletým masem
- 500 g gnocchi
- 500 g mletého hovězího masa
- plechovka drcených rajčat nebo pyré
- 50 ml kvalitního červeného vína
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce provensálského koření
- 100 g mozzarelly
- 100 ml smetany
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy zapečených gnocchi s mletým masem
- Nejprve si připravte gnocchi, buďto udělejte domácí nebo kupované, které vařte podle návodu na obalu.
- Mezitím, co se voda na noky vaří si ve větší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte provonět nasekaný česnek, poté orestujte mleté hovězí maso. Během opékání masa jej rozdělujte vařečkou na menší kousky.
- Maso podlijte vínem a nechte ho odpařit. Jakmile je víno odpařené, přidejte drcená rajčata, provensálské koření, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše společně povařte 15-20 minut. Čím déle vaříte, tím intenzivnější chuť hovězího masa omáčka bude mít. Nakonec do omáčky vlijte 100 ml smetany a základ stáhněte z plamene.
- Slité noky přidejte do omáčky, vše společně promíchejte a poté umístěte do zapékací mísy nebo pekáčku. Nahoru dejte natrhané kousky mozzarelly a dejte péct na 20 minut v předehřáté troubě na 180°C.
- Podávejte s lístky bazalky a rozpůleným cherry rajčátkem.
Chutnaly vám zapečené gnocchi s mletým masem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Zapečené gnocchi s mletým masem
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews