-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem)
Výborné celeráky je odnoš klasických bramboráků z brambor, celeráky se totiž dělají podobně jako klasické bramboráky, ale hlavní surovinou je celer. Celer je zelenina, kterou osobně vařenou nemusím, ale pečená je naprosto skvělá! Pokud se bojíte jít do bramboráků jen z celeru, tak zkuste přidat 1:1 brambory a celer. Celeráky jsou skvělá příloha, ale můžete si je dát samotné díky vyššímu obsahu bílkovin.
Suroviny na výborné celeráky:
- 400 g celer
- 150 g eidam 30%
- 3 vejce
- olej
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- sůl & pepř
Postup přípravy celeráků (bramboráků z celeru)
- Celer i sýr si nastrouhejte, smíchejte s vejcem, prolisovaným česnekem a kořením na bramboráky.
- Nyní z těsta vytvarujte libovolné placky, mě jich vychází celkem 8.
- Bramboráky nyní osmažte na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
Celeráky jsou low carb!
Jednoznačně ano, tyto celeráky se hodí zařadit do jídelníčku i při low carb nebo keto dietách, kde brambory obvykle nejsou povolené kvůli vysokému obsahu sacharidů.
Zdravá verze bramboráků z celeru
Pokud nechcete mít bramboráky smažené v oleji, tak je trochu z obou stran postříkejte olejem ve spreji a dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 170 stupňů do zlatova. Celer je poněkud nutričně lepší surovina než brambora, takže si tyto celeráky můžou dopřát i ti, kteří upřednostňují zdravější alternativy klasických jídel.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews