Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem)

Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 442

Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem)

Výborné celeráky je odnoš klasických bramboráků z brambor, celeráky se totiž dělají podobně jako klasické bramboráky, ale hlavní surovinou je celer. Celer je zelenina, kterou osobně vařenou nemusím, ale pečená je naprosto skvělá! Pokud se bojíte jít do bramboráků jen z celeru, tak zkuste přidat 1:1 brambory a celer. Celeráky jsou skvělá příloha, ale můžete si je dát samotné díky vyššímu obsahu bílkovin.

Suroviny na výborné celeráky:

  • 400 g celer
  • 150 g eidam 30%
  • 3 vejce
  • olej
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl & pepř

Postup přípravy celeráků (bramboráků z celeru)

  1. Celer i sýr si nastrouhejte, smíchejte s vejcem, prolisovaným česnekem a kořením na bramboráky.
  2. Nyní z těsta vytvarujte libovolné placky, mě jich vychází celkem 8.
  3. Bramboráky nyní osmažte na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.

Výborné celeráky (bramboráky z celeru)

Celeráky jsou low carb!

Jednoznačně ano, tyto celeráky se hodí zařadit do jídelníčku i při low carb nebo keto dietách, kde brambory obvykle nejsou povolené kvůli vysokému obsahu sacharidů.

Zdravá verze bramboráků z celeru

Pokud nechcete mít bramboráky smažené v oleji, tak je trochu z obou stran postříkejte olejem ve spreji a dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 170 stupňů do zlatova. Celer je poněkud nutričně lepší surovina než brambora, takže si tyto celeráky můžou dopřát i ti, kteří upřednostňují zdravější alternativy klasických jídel.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Simca87

      nečekala jsem, že mi fakt budou chutnat :-O jsou super!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..