-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce6
-
Celkový čas5 min
K letní sezóně neodmyslitelně patří grilování a u správné grilovačky nesmí chybět dobrá marináda. Pokud rádi grilujete kuřecí maso, doporučuji sáhnout po této sladko-pálivé marinádě.
Sweet chilli marináda je sladko-pálivá marináda, která je jednoduchá a rychlá na přípravu. Spíše než příprava marinády vám zabere čas samotné marinování. Doporučuji maso v této marinádě nechat uležet alespoň 2 hodiny, spíše však doporučuji nechat maso marinovat přes noc v lednici. Nejčastěji v této marinádě připravuji kuřecí maso zejména kuřecí paličky, ale používám ji i na marinování kostek masa na špízy. Suroviny uvedené níže vystačí zhruba na 500-1000 g masa.
Suroviny na sweet chilli marinádu:
- 140 g rajčatového protlaku
- 50 ml oleje
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 5 lžic světlé sójové omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- špetka skořice
- 1 lžička chilli
- půl lžičky tymiánu
- půl lžičky majoránky
- půl lžičky rozmarýnu
TIP: Pokud chcete marinádu tekutější, rozřeďte ji ještě tmavým pivem.
Postup přípravy sladko-pálivé marinády:
- Prolisované stroužky česneku smíchejte ve větší misce s ostatními surovinami. Chilli přidejte podle své chuti, můžete zvolit sušené nebo čerstvé papričky. Podle potřeby omáčku nařeďte olejem.
- Přidejte kuřecí křídla nebo vaše oblíbené maso a promíchejte ho v marinádě tak, aby maso bylo ze všech stran naložené. Marinujte v marinádě alespoň 12 hodin přikryté potravinářskou fólií.
- Během grilování maso potírejte zbylou marinádou. Hotové maso můžete posypat sezamovými semínky.
TIP: Marináda není nutně určená pouze na gril. Můžete v ní například marinovat kuřecí křídla a upéct je v pekáčku v troubě. Budou také chutnat skvěle a navíc výpek z masa v kombinaci s marinádou vytvoří úžasný sos.
Chutnala vám sweet chilli marináda? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review