Špagety aglio e olio s krevetami

Špagety aglio e olio s krevetami
Špagety aglio e olio s krevetami
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    2

Špagety aglio e olio s krevetami

Špagety aglio e olio s krevetami, je tradiční italský těstovinový pokrm původem z Neapole, který obsahuje česnek a olivový olej, obohacený o krevety.

Špagety ať už s krevetami či bez, se hodí jako oběd i večeře. Jsou chuťově lehké na strávení a jejich příprava je snadná. Já osobně je ochutnala na dovolené v Itálii a od té doby si je vařím doma. Kdo má rád špagety, krevety a chilli, tak jsou špagety s krevetami správnou volbou. Pro milovníky pikantních jídel určitě doporučuji připravovat na chilli oleji.

Suroviny na špagety s krevetami:
  • Krevety – 10ks, já v tomto receptu používám krevety velké, oloupané a čerstvé, ale můžete využít i mražené. Na chuti to není znát.
  • Špagety – 200g, špagety vaříme al dente, požíváme klasické z pšeničné mouky, semolinové.
  • Olivový olej – 4 lžíce, mohu doporučit chilli olej, který připravíte z běžného olivového oleje, zpěněného česneku a chilli papričky i se semínky. Využít můžete ale i klasický olivový olej, který se hodí do teplé kuchyně.
  • Česnek – 6-8 stroužků, nakrájený na plátky.
  • Chilli paprička – 1-2ks, čerstvé či sušené. Já mam raději čerstvé, jelikož dodají jídlu výraznější chuť a v jídle krásně vypadají.
  • Petrželka – 1 hrst, čerstvá, nasekaná, na ozdobení celého pokrmu, používám z vlastní zahrádky.
  • Sůl a pepř – dle chuti, do celého pokrmu.
Postup přípravy na špagety s krevetami:
  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě, nejlépe al dente.
  2. Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek na tenké plátky, chilli papričku na kolečka a nasekáme hrst petrželky.
  3. Na oleji osmahneme nakrájený česnek dozlatova a přidáme krevety, které zprudka opečeme z obou stran do měkka necelé 3 minuty. Dále přidáme na kolečka nakrájenou chilli papričku a ještě chvilku opékáme.
  4. Ke krevetám přidáme uvařené špagety s trochou vody, ve kterých se špagety vařily, promícháme se solí a pepřem a ještě chvilku prohřejeme.
  5. Takto připravené špagety smícháme s nasekanou petrželkou a můžeme podávat.

 

Doporučuji vyzkoušet také recept na lehké špagety s cuketou a žampiony.

 

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.