-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Smažený květák je celkem známá věc, ale vyzkoušeli jste už někdy obalit a osmažit brokolici? Rozhodně vyzkoušejte, brokolice krásně vypadá a navíc úžasně chutná!
Smažená obalovaná brokolice je naprosto jednoduchý recept, kdy brokolici obalíte úplně stejně jako květák nebo sýr v trojobalu. Jelikož ušetříte čas jednoduchostí tohoto receptu, doporučuji vám připravit si naší bleskovou domácí tatarku. Ideální přílohou ke smažené brokolici jsou pak vařené brambory.
Suroviny na smaženou obalovanou brokolici
- 1 větší brokolice
- 2 vejce
- sůl, černý pepř
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
TIP: Můžete ke strouhance přidat najemno strouhaný parmazán. V parmazánové krustě chutná brokolice také skvěle.
Jak připravit obalovanou brokolici
- Nejprve si brokolici opláchněte, zbavte ji košťálu a rozdělejte na středně velké růžičky. Růžičky 5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, ihned slijte studenou vodou.
- Nyní si připravte 3 talíře, v jednom vyšlehejte vejce, do druhého dejte hladkou mouku a do třetího strouhanku. K vejci přidejte trochu pepře.
- Nyní obalujte růžičky nejprve v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Ve vysoké pánvi si rozpalte dostatečně vysokou vrstvu oleje a růžičky brokolice v ní osmažte dozlatova.
- Smaženou obalovanou brokolici podávejte s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou. Brambory můžete doplnit plátkem másla nebo bylinkami jako je petržel či pažitka.
TIP: Pro dosažení té nejlepší možné chuti, můžete smažit brokolici na přepuštěném másle.
Chutnala vám smažená obalovaná brokolice? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Smažená obalovaná brokolice
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review