-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření1 h 20 min
-
Porce6
-
Celkový čas1 hod 40 min
Vepřový guláš je oblíbeným tradičním pokrmem, který pochází z české kuchyně. Podle mého receptu ho zvládne připravit úplně každý.
Rychlý vepřový guláš je jednoduchý recept, který připravuji nejčastěji z kýty, plece nebo krkovice. Základem dobrého guláše je dostatek orestované cibule, která dodává guláši tmavší barvu. Důležité je také maso dostatečně dlouho podusit aby bylo měkké. Guláš podávejte s vaší oblíbenou přílohou, hodí se především k těstovinám, knedlíkům a rýži.
Suroviny na rychlý vepřový guláš
- 800 g vepřového masa
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 500 ml vývaru
- Sůl, černý pepř
- majoránka
Postup přípravy rychlého vepřového guláše
- V hrnci si rozehřejte sádlo nebo olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce restujte.
- Dále přidejte nakrájené vepřové maso a opékejte ho z každé strany také dozlatova, maso se může přichytávat, ale nesmí se připalovat.
- Orestovaný základ zaprašte hladkou mouku a mletou sladkou papriku. Promíchejte a půl minuty restujte, aby se mouka rozpustila v tuku.
- Přidejte mletý kmín, sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti. Promíchejte.
- Postupně přilijte vývar a nechte guláš povařit alespoň 60 minut, dokud maso nezměkne a omáčka nebude dostatečně hustá. Kdyby byla omáčka moc hustá, přilijte vývar, kdyby byla hustá málo, zahustěte nastrouhanou syrovou bramborou. Nakonec do guláše přidejte 1 lžíci majoránky.
- Podávejte s těstovinami nebo houskovým knedlíkem či bramborovým knedlíkem.
Chutnal vám rychlý vepřový guláš? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Rychlý vepřový guláš
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews