Plněné žampiony mletým masem (vynikající!)

Plněné žampiony mletým masem
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    35 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    N/A

Plněné žampiony mletým masem

Plněné žampiony mletým masem jsou zdravou pochutinou, kterou si oblíbí každý, kdo má rád houby. Můžeme použít buď klasické větší žampiony nebo žampiony portobello, které seženeme v každém větším obchodě. Jako ideální příloha k těmto plněným žampionům je buďto bramborová kaše, šťouchaný brambor s bylinkama nebo brambory s pažitkou.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Plněné žampiony

    Postup

    Nejprve oloupeme žampiony, nožičky vyloupneme a nakrájíme na malé kostičky. Lžičkou vydlabeme ze žampionů černý okraj, pouští totiž vodu. Dále nakrájíme chilli papričku na malé kousky a cibuli na jemno.

    Krok1

    Na menší pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli, chilli papričku a nožičky žampionů.

    Krok2

    V míse máme připravené mleté maso, přidáme k němu vejce, osmaženou cibuli, chilli papričku, nožičky žampionů a dochutíme uvedeným kořením. Směs dobře promícháme a naplníme s ní kloboučky hub.

    Krok3

    Připravené houby naskládáme do vymazaného pekáčku olivovým olejem, podlijeme 2 lžícemi vody a dáme péct do trouby. Pečeme na 200°C 20-25 minut. Po této době pekáček vyndáme a každý žampion posypeme nastrouhanou goudou. Žampiony vrátíme zpět do trouby než se sýr rozpustí a zezlátne.

    Závěrem

    Pečené žampiony podáváme s bramborem či bramborovou kaší.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • BílkováC

      Byla to dobrota <3 Jen jsem si směs vylepšila anglickou slaninou na kostky. 🙂

    • Božena Beňová

      Rodina jídlo pochválila, žampiony byly výborné s bramborovou kaší. Ocenila jsem celkem krátkou přípravu. Jen podotýkám, že s většími žampiony se lépe pracuje.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..