Plněné žampiony mletým masem (vynikající!)

Plněné žampiony mletým masem
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    35 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    7 482

Plněné žampiony mletým masem

Plněné žampiony mletým masem jsou zdravou pochutinou, kterou si oblíbí každý, kdo má rád houby. Můžeme použít buď klasické větší žampiony nebo žampiony portobello, které seženeme v každém větším obchodě. Jako ideální příloha k těmto plněným žampionům je buďto bramborová kaše, šťouchaný brambor s bylinkama nebo brambory s pažitkou.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Plněné žampiony

    Postup

    Nejprve oloupeme žampiony, nožičky vyloupneme a nakrájíme na malé kostičky. Lžičkou vydlabeme ze žampionů černý okraj, pouští totiž vodu. Dále nakrájíme chilli papričku na malé kousky a cibuli na jemno.

    Krok 1

    Na menší pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli, chilli papričku a nožičky žampionů.

    Krok 2

    V míse máme připravené mleté maso, přidáme k němu vejce, osmaženou cibuli, chilli papričku, nožičky žampionů a dochutíme uvedeným kořením. Směs dobře promícháme a naplníme s ní kloboučky hub.

    Krok 3

    Připravené houby naskládáme do vymazaného pekáčku olivovým olejem, podlijeme 2 lžícemi vody a dáme péct do trouby. Pečeme na 200°C 20-25 minut. Po této době pekáček vyndáme a každý žampion posypeme nastrouhanou goudou. Žampiony vrátíme zpět do trouby než se sýr rozpustí a zezlátne.

    Závěrem

    Pečené žampiony podáváme s bramborem či bramborovou kaší.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • BílkováC

      Byla to dobrota <3 Jen jsem si směs vylepšila anglickou slaninou na kostky. 🙂

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..