-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce5
-
Celkový čas50 minut
Papriky patří mezi oblíbenou zeleninu, jsou plné vitamínů a minerálů jako je hořčík, fosfor, vápník, draslík a ve zdravém jídelníčku by určitě neměly chybět. Veškeré druhy paprik obsahují vitamíny A, C a K. Skvělé jsou jak v syrovém stavu, tak i tepelně zpracované. Dnes připravíme plněné papriky pečené v troubě.
Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě) známe jako klasické jídlo, ke kterému se připravuje rajská omáčka. My dnes připravujeme plněné papriky plněné mletým masem pečené v troubě bez omáčky a jako přílohu zvolíme vařený brambor či chléb.
Suroviny – Plněné papriky mletým masem
- Paprika tenkostěnná
- Mleté maso (hovězí + vepřové)
- Cibule – střední
- Česnek – prolisovaný
- Vejce
- Máslo
- Sůl a pepř
- Strouhanka na zahuštění masa
Postup přípravy – Plněné papriky mletým masem
- Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli a vejce.
- Tuto směs důkladně promícháme rukou či robotem, přidáme sůl, pepř dle chuti a ještě jednou promícháme. Jestliže je masová směs hodně tekutá, můžeme ji zahustit strouhankou.
- Papriky omyjeme, vyřízneme stopku a opatrně odstraníme semeník tak, ať není porušený zbytek papriky.
- Vykrojené papriky plníme masovou směsí a upěchujeme.
- Naplněné papriky naskládáme do pekáčku vymazaný máslem a podlijeme trochou vody.
- Pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut.
- Papriky podáváme teplé s vařeným bramborem či studené s chlebem.
Vyzkoušejte také:
- Grilovaný pstruh s citronem a bylinkami
- Křupavé kvašáky (nejlepší recept)
- Nejlepší vláčná bublanina s třešněmi
Ingredients
Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review