Pivní marináda na vepřové maso

Pivní marináda na vepřové maso
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Ready In
    5 min

K letní sezóně neodmyslitelně patří grilování a ke grilování marinády. Pokud rádi grilujete vepřové maso, doporučuji sáhnout po této brazilské pivní marinádě.

Pivní marináda na vepřové maso není nijak složitá na přípravu a většinu surovin najdete v každé běžné domácnosti. Já tuto marinádu používám na krkovici a vepřové kotlety. Jelikož se jedná o vepřové maso, tak doporučuji marinovat alespoň 12 hodin a ideálně přes noc. Vůbec nic se nestane pokud čerstvé maso necháte naložené i 24-48 hodin. Do marinády není potřeba přidávat olej. Množství uvedené níže je cca. na 800-1000 g masa.

Suroviny na pivní marinádu na vepřové maso:

  • 300 ml piva
  • 6 lžic kvalitního kečupu
  • 6 stroužků česneku
  • 1-2 šalotky (malá cibule)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžíce soli
  • chilli podle chuti
  • čerstvé bylinky podle chuti

TIP: Místo třtinového cukru můžete přidat do marinády med pokud jej máte raději.

Postup přípravy pivní marinády

  1. Do misky dejte pivo, kečup, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, nasekané bylinky a zbylé ingredience.
  2. Maso si nakrájejte na plátky a před samotným marinováním masa jej můžete ještě osolit (záleží na tloušťce masa). Maso marinujte v misce s marinádou, ideálně ho zakryjte potravinářskou fólií.
  3. Misku s masem v marinádě umístěte do lednice alespoň na 12 hodin.
  4. Během grilování maso potírejte zbytkem marinády. K potírání masa se hodí větvička rozmarýnu.

TIP: Marinádu můžete i s cibulí rozmixovat, aby se chutě dokonale propojily.

Chutnala vám pivní marináda na vepřové maso? Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..