- 13 července, 2022
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
- Kuchyně: Česká
- Obtížnost: Snadný
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření0 min
-
Zhlédnutí837
K letní sezóně neodmyslitelně patří grilování a ke grilování marinády. Pokud rádi grilujete vepřové maso, doporučuji sáhnout po této brazilské pivní marinádě.
Pivní marináda na vepřové maso není nijak složitá na přípravu a většinu surovin najdete v každé běžné domácnosti. Já tuto marinádu používám na krkovici a vepřové kotlety. Jelikož se jedná o vepřové maso, tak doporučuji marinovat alespoň 12 hodin a ideálně přes noc. Vůbec nic se nestane pokud čerstvé maso necháte naložené i 24-48 hodin. Do marinády není potřeba přidávat olej. Množství uvedené níže je cca. na 800-1000 g masa.
Suroviny na pivní marinádu na vepřové maso:
- 300 ml piva
- 6 lžic kvalitního kečupu
- 6 stroužků česneku
- 1-2 šalotky (malá cibule)
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžíce soli
- chilli podle chuti
- čerstvé bylinky podle chuti
TIP: Místo třtinového cukru můžete přidat do marinády med pokud jej máte raději.
Postup přípravy pivní marinády
- Do misky dejte pivo, kečup, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, nasekané bylinky a zbylé ingredience.
- Maso si nakrájejte na plátky a před samotným marinováním masa jej můžete ještě osolit (záleží na tloušťce masa). Maso marinujte v misce s marinádou, ideálně ho zakryjte potravinářskou fólií.
- Misku s masem v marinádě umístěte do lednice alespoň na 12 hodin.
- Během grilování maso potírejte zbytkem marinády. K potírání masa se hodí větvička rozmarýnu.
TIP: Marinádu můžete i s cibulí rozmixovat, aby se chutě dokonale propojily.
Chutnala vám pivní marináda na vepřové maso? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept