-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce2
Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
Panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou je opravdu skvělé jídlo a máte ho připravené během chvilky. Kdo je milovníkem zelených fazolek, masa a smetanových omáček, zaručeně si pochutná. Tento pokrm můžete připravit k obědu, ale hodí se i k večeři. Fazolky skvěle nahradí přílohu a zelený pepř dodá omáčce tu pravou chuť.
Suroviny na přípravu panenky s fazolkami a pepřovou omáčkou:
- Vepřová panenka – 200g vcelku
- Ghí – 10g, na orestování panenky
- Sůl a pepř – na dochucení masa
- Máslo – 1 lžička, já použila máslo s 82% tuku
- Zelený pepř – 2 lžíce celých kuliček
- Smetana ke šlehání – 200ml, nejlépe 33%
- Eidam 30% – 10g na zahuštění omáčky, já zde použila nivu, omáčka byla o něco výraznější
- Zelené fazolky – 200g, mražené
- Anglická slanina – 100g, vcelku
Postup přípravy panenky:
- Vepřovou panenku opláchneme, ponecháme vcelku, osolíme a opepříme.
- Vezmeme si pánvičku, přidáme ghí a panenku necháme zatáhnout ze všech stran.
- Poté panenku přendáme do pekáčku a v troubě pečeme dalších 20 minut na 170°C. Panenka je pak krásně měkká.
Postup přípravy pepřové omáčky:
- V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme celý zelený pepř a necháme chvilku probublat.
- Přidáme smetanu, sůl a za stálého míchání pár minut vaříme.
- Ke konci na zahuštění omáčky přidáme nastrouhaný eidam nebo nivu a počkáme než se úplně rozpustí.
Jako přílohu podáváme zelené fazolky restované s anglickou slaninou.
Postup přípravy fazolek:
- Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánvičku vysmažit. Slanina je dost tučná, takže není třeba žádný jiný tuk.
- Po čase, kdy už máme vysmaženou slaninu, přidáme fazolky, které už pouze dosolíme.
A takto připravený pokrm můžeme servírovat. Přeji dobrou chuť.
Vyzkoušejte také: Dýňovou polévku z hokaido
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews