- 8 února, 2022
- od Jana Zajíčková

- 
                    Čas přípravy20 min
- 
                    Doba vaření30 min
- 
                    Porce4
- 
                    Celkový čas50 min
Pečené maso je výborné a křehké pokud jej pečeme správně. Připravte si pečená kuřecí stehna s výborným masovým výpekem.
Nejlepší pečená kuřecí stehna je velice snadný a rychlý recept, který nasytí celou rodinu. Kuřecí maso nevyžaduje dlouhou dobu pečení a navíc skvěle chutná. Výsledná chuť masa bude záviset na koření, které při pečení použijete. Připravte si ke kuřeti třeba jemnou bramborovou kaši a zeleninu na másle.
Suroviny na nejlepší pečená kuřecí stehna
 kuřecí stehna (ideálně s kůží) kuřecí stehna (ideálně s kůží)
 rostlinný olej rostlinný olej
 grilovací koření nebo koření na kuře grilovací koření nebo koření na kuře
 sůl & pepř sůl & pepř
 bramborová kaše: brambory, mléko, máslo a sůl bramborová kaše: brambory, mléko, máslo a sůl
 přílohová zelenina: mražený hrášek, mrkev, květák, kukuřice, červená paprika přílohová zelenina: mražený hrášek, mrkev, květák, kukuřice, červená paprika
TIP: Pečené kuřecí chutná skvěle s tymiánem nebo rozmarýnem. Záleží na vás jakou chuť kuřete chcete mít.
DOPORUČUJI PEČENÁ STEHNA NA MEDU
Postup přípravy pečených kuřecích stehen
 Nejprve si opláchněte kuřecí stehna a vložte je do pekáčku. Zvlášť v mističce si smíchejte koření s olejem a tím kuřecí potřete ze všech stran. Nejprve si opláchněte kuřecí stehna a vložte je do pekáčku. Zvlášť v mističce si smíchejte koření s olejem a tím kuřecí potřete ze všech stran.
 Troubu si dejte předehřát na 200°C. Do pekáčku dejte zhruba decku vody, pekáč přiklopte alobalem nebo pokličkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut. Během pečení maso alespoň 2x zkontrolujte a potřete kořenící směsí s olejem. Troubu si dejte předehřát na 200°C. Do pekáčku dejte zhruba decku vody, pekáč přiklopte alobalem nebo pokličkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut. Během pečení maso alespoň 2x zkontrolujte a potřete kořenící směsí s olejem.
 Po 45 minutách pečení sundejte pokličku, zvyšte troubu na 220°C a ještě kuře dopečte dokud nechytí hezkou barvu a křupavost. Po 45 minutách pečení sundejte pokličku, zvyšte troubu na 220°C a ještě kuře dopečte dokud nechytí hezkou barvu a křupavost.
 Bramborovou kaši připravíte tak, že si oloupete a nakrájíte brambory na čtvrtky a uvaříte v osolené vodě. Poté brambory slijte, přidejte mléko, máslo, sůl popř. bylinky a rozmixujte nebo rozšťouchejte ručně. Kaše by měla mít krémovitou směs. Bramborovou kaši připravíte tak, že si oloupete a nakrájíte brambory na čtvrtky a uvaříte v osolené vodě. Poté brambory slijte, přidejte mléko, máslo, sůl popř. bylinky a rozmixujte nebo rozšťouchejte ručně. Kaše by měla mít krémovitou směs.
 Zeleninu ke kuřeti připravíte tak, že si na pánvi rozehřejete trochu másla, přidáte mraženou nebo čerstvou zeleninu, podlijete vodou a lehce podusíte. Nezapomeňte ochutit bylinkovou solí, nebo bylinkami a solí zvlášť. Zeleninu ke kuřeti připravíte tak, že si na pánvi rozehřejete trochu másla, přidáte mraženou nebo čerstvou zeleninu, podlijete vodou a lehce podusíte. Nezapomeňte ochutit bylinkovou solí, nebo bylinkami a solí zvlášť.
 Hotové pečené kuře podávejte s bramborovou kaší, zeleninou a výpekem z masa. Hotové pečené kuře podávejte s bramborovou kaší, zeleninou a výpekem z masa.
TIP: Do oleje s kořením můžete přidat i trochu medu. Výsledné maso bude mít nasládlou chuť.
Chutnaly vám pečená kuřecí stehna? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Pečená kuřecí stehna
Bramborová kaše
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



 
									 
									 
									 
									 
									
Hodnocení receptu