Nejlepší houbová smaženice s topinkami

Nejlepší houbová smaženice
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    35 min

Nejlepší houbová smaženice s topinkami

Nejlepší houbová smaženice s topinkami je naprosto jednoduché a rychlé jídlo, které je především sezónní pokud jde právě o sběr hub. Klasickou houbovou smaženici však připravíte i z hub mražených, z čerstvých však chutná nejlépe. Ke smaženici se hodí čerstvý chléb nebo topinka, která nám osobně chutná víc. Do smaženice se hodí více druhů hub, aby byl pokrm pestrý. Vždy do smaženice přidávejte jen houby o kterých jste si 100% jisti, že jsou jedlé a vám dobře známé.

Nejlepší houbová smaženice suroviny:

  • 500 g čerstvých hub lze použít i mražené
  • 4 ks vejce z pravidla platí 1 vejce na osobu
  • 2 cibule
  • 2 lžičky kmínu
  • sůl & pepř
  • sádlo nebo olej

TIP: Někdo přidává 1-2 stroužky utřeného česneku.
TIP: Smaženici lze připravit i na slanině a nebo zasypat nasekanou natí z jarní cibulky.

Postup přípravy houbové smaženice

  1. V hlubší pánvi si na rozpuštěném a rozpáleném sádle nebo oleji orestujte cibulku nasekanou najemno. K cibulce přidáme nakrájené houby na kostky (cca 2x2cm), kmín, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut.
  2. Nakonec, když jsou houby měkké přidáme rozšlehané vejce a promícháme.
  3. Jakmile se vejce srazí, tak máme hotovo a můžeme servírovat s topinkami, chlebem nebo česnekovým toustem.

Jak dlouho smažit houby?

Obecně platí, že houby by se měly smažit alespoň 20 minut. Spoustu lidí má špatné zkušenosti s konzumací hub právě kvůli nesprávné délce přípravě hub. Teplem se odstraní z hub právě rizikové látky a navíc houby hezky změknou. U smaženice je délka zpracování hub největší problém, protože smaženice se zpravidla připravuje o něco kratší dobu než oněch 20 minut. Pokud máte v rodině strávníka, který je náchylnější k problémům se zažíváním, připravujte smážu klidně i půl hodiny.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.