-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření45 min
-
Porce6
-
Celkový čas60 min
Jednoduchý a zároveň velmi oblíbený dezert, který si snadno připravíte sami doma, to je citronová babeta.
Nejdokonalejší citronová babeta je recept, který jsem objevila teprve nedávno. Citronovou babetu sice znám z obchodů jako retro zákusek, ale nikdy jsem ji sama nepřipravovala. Recept je velmi snadný a babetu dokáže připravit i úplný začátečník.
Suroviny na nejdokonalejší citronovou babetu
- 250 g polohrubé mouky
- 210 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 100 ml vody
- 100 ml oleje
- 2 citrony
- tuk a hrubá mouka na vymazání plechu
TIP: Pokud chcete recept ovzláštnit, můžete přidat i trochu zázvoru.
Postup přípravy citronové babety:
- Nejprve si rozdělte bílky od žloutků a poté vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehejte dokud se cukr nerozpustí.
- Důkladně omyjte 1 citron a nastrouhejte jeho kůru do základu. Přidejte také šťávu ze 2 citronů.
- Do mísy přidejte mouku s práškem do pečiva, 100 ml vody, 100 ml oleje.
- Z bílků ušlehejte sníh a ten také opatrně vmíchejte do ušlehané směsi.
- Směs nalijte do dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 175°C zhruba 45 minut. Upečenou babetu poznáte, když píchnete špejli dovnitř a směs se již nebude lepit na špejli.
Chutnala vám nejdokonalejší citronová babeta? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews